Adwords of Analytics trackingcode probleem diagnosticeren

Adwords en Analytics code problemen oplossen Je plaatst een nieuwe pagina op je website. Je controleert of de tracking in Analytics werkt door naar de Real Time rapportage te gaan in het profiel waarin je eigen IP adres niet geblokkeerd is. Je surft naar je nieuwe pagina. Alleen je ziet je eigen bezoek op deze pagina hier niet weergegeven. Hoe kun je nu makkelijk diagnosticeren wat er aan de hand is?

Hoe kom je er achter of geplaatste codetags voor Adwords en Analytics goed werken?

Chrome tag Assistant

In de Chrome browser kun je een tool installeren waarmee dat makkelijk kan, de Tag Assistant. De javascript tracking codes voor Google Analytics en Google AdWords worden wel tags genoemd.

Bij een fout zie je een rode Error melding. De beschrijving geeft een indicatie wat er fout kan zijn. Door op het pijltje achter Code Snippet te klikken, kun je de javascript code van de webpagina direct bekijken.

Chrome tag assistant
Je kunt met een rechtermuisklik op de pagina, de Pagina Broncode weergeven en controleren of de Google Analytics code aanwezig is op de pagina is.

Waarom wordt de pagina niet geregistreerd?

Dit kan door een JavaScript-fout komen. Elke scriptfout die hoger in de paginabron gebeurt voordat de Google Analytics code wordt uitgevoerd, stopt de uitvoering van lager geplaatste code.

Zelfs wanneer je geen JavaScript programmeur bent kun je fouten zelf op te lossen. Kijk in de help van Google of in de originele code iets niet klopt in de syntax van de code. Of plaats gewoon de originele code opnieuw.

Je kunt de Chrome webbrowser Tag assistent ook gebruiken bij problemen met de tracking code van andere Google Analytics-elementen zoals eigen gedefinieerde gebeurtenissen en aangepaste variabelen. Maar je kunt de tool ook voor de trackingcode van Adwords en ander Google diensten gebruiken.

De chrome Tag assistent werkt voor:

  • Google Analytics
  • Adwords Conversies bijhouden
  • AdWords Remarketing
  • AdWords Remarketing
  • Doubleclick Floodlight
  • Google Tag Manager

Verdere informatie en de tool zelf kun je vinden op:

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>