Angst voor Externe links – SEO verlies?

I love external links Al jarenlang krijg ik reacties van webmasters en lees ik over angst voor het plaatsen van externe links. Angst om PR (pagerank) en waarde weg te geven door het plaatsen van externe links. En dat zou dan weer slecht voor SEO zijn. Ik heb hierover de vreemdste verhalen gehoord. En opvattingen die fel worden verdedigd alsof het een religie betreft.

Het internet draait om links. De essentie is verwijzen naar websites met interessante informatie voor bezoekers. Waarom zou je daar afbreuk aan willen doen? Dat gaat tegen het hele idee van internet in.

Interessant is deze video van seomoz over externe links

 

Kort gezegd komen de punten in deze video neer op :

  • Dat er kleine statistische aanwijzingen zijn dat websites met externe links hoger ranken bij Google
  • Wanneer anderen zien dat je naar hun linkt, zullen ze eerder naar jou linken.
  • Externe links tonen wat je leest en wat je zelf belangrijk vindt. En bevestigen daardoor meer je autoriteit.
  • Sommige SEO experts vermoeden dat het signalen naar Google zijn. Google ziet dan bevestigd waar je onderwerp over gaat. Van belang hierbij zou is wanneer je de link tekst (anchor tekst) een goede inhoud geeft.

waarom interessante links niet volgen? Verder zie ik ook nog steeds webmasters druk in de weer met het link attribuut rel=”nofollow” bij alle externe en soms interne links. Vaak als oplossing voor een niet bestaand probleem.

Ik heb nooit waardedaling gezien door het plaatsen van externe links. En dan heb ik het natuurlijk wel over zinvolle links, die relevant zijn voor het thema van je website. Het is zelfs zo dat een heel aantal goed scorende pagina´s in de Google zoekresultaten, heel erg veel externe links hebben.

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>