Babylon mallware verwijderen (soort computer virus)

babylon Na een herinstallatie van mijn browser Firefox had ik ineens in al mijn browsers Babylon zitten. Eerst dacht ik dat het iets te maken had met mijn Firefox update. En dat het iets van Firefox was. Maar later bleek dat het ook in mijn Internet Explorer zat en Google Chroom. Ook via mijn zoekvakje in de browsers kwam ik er telkens terecht. Dus bij al mijn zoekopdrachten kwam ik bij Babylon terecht. In eerste instantie dacht ik er nog niet zo bij na. Maar na een tijdje begon het ergerlijk te worden.

babylon

Ergernis en vervelende eigenschappen Babylon

Babylon blijkt dus een soort malware te zijn. Dat is een soort computervirus wat zich op je computer installeert. Dergelijke malware zorgt dat je naar door de malware gekozen websites surft. Normaal gesproken zijn dat vaak advertentie websites. En dat is Babylon in feite ook. Want die toont ook advertenties. Alleen zien die er uit als gewone zoekresultaten. En dat begon me fors te ergeren. Bij een zoekopdracht vergiste ik me vaak en klikte op een link die blijkbaar weer een advertentie was. En kwam dus vaak op een niet zinvolle website terecht.

Het ergert me dat zo´n virus geld verdient aan mij, doordat ik per abuis op advertenties klik. Ook kost dit ondernemers onterecht geld.

Babylon , hoe kom je er van af?

Dus uiteindelijk ben ik maar eens gaan uitzoeken hoe ik er van af kan komen.

Bij sommige mensen is Babylon in de Windows programmatuur geïnstalleerd. Dit is via het configuratiescherm, en de optie Software te verwijderen. In het venster met alle geïnstalleerde software verwijder je het programma Babylon«, Babylon toolbar on IE, en alle andere Babylon programma’s. Een handleiding daarvoor is te vinden onder de link bij Firefox.

Firefox

Op deze pagina staat ook hoe je de hele Babylon programmatuur kunt deïnstalleren via Windows Software:

babylon-werkbalk-startpagina-en-zoekmachine-verwijderen

Google Chrome

  • Rechtsboven het gereedschap vierkantje aanklikken
  • Kies Instellingen
  • Een specifieke pagina of een reeks pagina’s openen. Op Pagina’s instellen klikken
  • Klik op Babylon Search
  • Verwijder die door op de X te klikken.
  • Klik op OK.

Internet Explorer

  • Ga naar het menu Extra en kies Internetopties
  • Klik in het tabblad Algemeen in het submenu Tabbladen op Instellingen
  • Kies in het drop-downmenu de eerste óf de derde optie.

Het kan zijn dat je met andere versies of browsers werkt. Zoek dan op “babylon verwijderen” en jouw browsernaam in een zoekmachine. Je vindt dan vast wel een handleiding.

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>