De waarheid over oneerlijkheid

de waarheid over oneerlijkheid, hoe gewoon is bedrog?

Gedrag is altijd interessant. Oneerlijkheid en of we onszelf als eerlijk of oneerlijk ervaren ook. Hoe gewoon is bedrog?

Hoe gewoon is bedrog?

Mensen staan zichzelf soms toe om oneerlijk te zijn of om te bedriegen. Maar ervaren zichzelf dan niet als bedriegers. Het niet helemaal eerlijk invullen van belastingformulieren is daarvan een goed voorbeeld. Uiteindelijk steel je dan wel van anderen. Zijn er mogelijkheden om mensen weer eerlijker te krijgen? Zelfs daar blijkt een oplossing voor te zijn.

De RSA heeft veel interessante video´s.  Dat vond ik vooral ook van deze over bedrog en oneerlijkheid.

Heerlijk oneerlijk

De inhoud van deze video is gebaseerd op het boek “Heerlijk Oneerlijk” geschreven door Dan Ariely. Hij beschrijft dat hogere straffen en strengere controles niet het beoogde effect hebben.  En geeft alternatieven hiervoor.  Hij beschrijft menselijk gedrag betreffende het thema oneerlijkheid en bedrog in verschillende situaties.  Je leest in het boek anekdotes over oneerlijk gedrag en over leuk beschreven experimenten die op dit vlak zijn gedaan.

In de video hieronder vertelt de schrijver zelf over dit onderwerp.

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>