Wil Facebook dat je gaat betalen voor vriendencontact?

facebook betalen voor vrienden Goed, ik spreek niet uit eigen ervaring. Mijn eigen facebook gebruik is beperkt tot een vriendengroepje. Maar blijkbaar valt het intensieve facebook gebruikers al op sinds dit voorjaar. Statusupdates worden niet altijd meer gezien door al je vrienden. Facebook wil dat je gaat betalen voor statusupdates.

Wat facebookers opvalt, is dat hun statusupdates maar door een klein deel van vrienden worden gezien. En ze zien ook dat hetzelfde geldt voor fans bij fanpages. Minder berichten van onderdelen die je geliked hebt worden aan je getoond.
Zelfs updates van goede vrienden en familie worden worden niet altijd getoond!!

Dat lees ik in het artikel FACEBOOK: I WANT MY FRIENDS BACK. Ook in de New York Observer wordt beschreven dat deze steeds minder reactie en kliks van fans kreeg.

Verder schrijft Jason Sadler in The Wall Street Yournal dat hij van facebook emails ontvangt met de tekst : “Reach more people who like your Page,” door er voor te gaan betalen.

Is dit een verzinsel? Nee, het wordt bevestigd door Facebook’s Ad Architect op 5 september van dit jaar: Organically, you get anywhere from 15 percent to 20 percent of your fans, that you reach organically. In order to reach the remaining 80 to 85 percent, sponsoring posts is important.

Wat hij dus zegt is, dat voor de verdere 80 tot 85% vertoning van je berichten je moet gaan betalen.

Ook het null besteedt er aandacht aan. Daar wordt gesproken over : Facebook biedt geen extra’s aan tegen betaling, maar versobert de gratis functionaliteit.En beschrijft dat dit alleen geldt voor bedrijven. En dat het bereik van statusupdates wordt bepaald en beperkt door het EdgeRank algoritme. Het komt er op neer, dat hoe meer je plaatst, hoe minder er zichtbaar wordt.

Zoals ik al schreef, mijn facebook gebruik is beperkt. Een fanpage heb ik (nog) niet. Ik vraag me onderwijl af hoe het zit met facebook. Graag zie ik reacties van mensen die uit eigen ervaring kunnen spreken.

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>