Facebook like box op je website plaatsen

facebook-like-box De Like Box is een sociale plugin die Facebook pagina een eigenaren in staat stelt om likes te krijgen voor de fanpagina wanneer mensen hun website bezoeken. De Like Box toont hoeveel mensen op je pagina op de ´vind ik leuk knop´geklikt hebben. Bezoekers kunnen de laatste Facebook-berichten en updates op de pagina lezen en de pagina liken, zonder direct de bedrijvenpagina te bezoeken.

De Like knop (like button) en like box hebben niet dezelfde functionaliteit.

Verschil like knop en like box

Met de Like knop (like button) deel je informatie over de website waar de knop geplaatst is. Wanneer een gebruiker op de ´vind ik leuk´ knop klikt, wordt de website geliked. Deze informatie wordt gedeeld met je facebook vrienden doordat in het nieuwsberichten overzicht een bericht waarin een link naar de website staat geplaatste wordt.  Bekijk het artikel een facebook like button maken voor het maken van een knop waarmee je website geliked kan worden

De Facebook like box is speciaal voor je Facebook fanpagina bedoeld. (Bijvoorbeeld facebook bedrijfspagina). Met een like box kunt je veel meer vertrouwen uitstralen naar bezoekers. Hieronder een aantal facebook likebox varianten

facebook likebox varianten

Facebook likebox instellen

Voor de likebox kun je de volgende onderdelen instellen:

 • De breedte
 • De hoogte
 • Wel of niet de gezichten laten zien
 • Stream – wel of niet de geplaatste berichten op de pagina tonen in de box
 • Kleuren schema voor donkere of lichtgekleurde like box
 • Kleur van de rand van de like box
 • Wel of geen header

Je kunt een dergelijke likebox maken met de volgende tool :

Hoe een facebook Like Box op je wesite zetten

Onder facebook page URL moet de het webadres van de facebook fanpagina ingevuld worden. De vinkjes en opties spreken voor zich. Wanneer de opmaak bevalt, druk je op de knop Get Code.

facebook-like-box-6

Het makkelijkste is voor Iframe te kiezen. De code kopieer je en plaats je op de plek van je website waar de like box moet komen.

Deze tool is te vinden op facebook:
http://developers.facebook.com/docs/reference/plugins/like-box/

Vind je deze informatie nuttig? Probeer dan eens of de like box op deze website en de like button goed werkt :-) . En bekijk de fanpagina die bij deze website hoort.

De like box plaatsen in WordPress

Het plaatsen van van de likebox of andere sociale plugin op een WordPress website werkt hetzelfde als het plaatsen van een like button.  Bekijk het het artikel een facebook like button maken voor de handleiding voor het plaatsen van een sociale plugin op je website.

Een reactie op dit artikel vindt de schrijfster leuk.

6 reacties

 1. Karin Koolen

  Hallo Ellen,

  Een duidelijk uitgebreid verhaal, maar hier toch een vraag:

  Ik gebruik een wordpress.com (dus geen org, wel custom design). Nu heb ik de facebook likebox-widget in de zijbalk gezet. Werkt eigenlijk prima, maar ik zou graag een maximum aan de getoonde gezichten in het kader willen geven. Nu staan sommige gezichten er maar half op..
  Kan dit? of heb ik hier echt een ‘eigen’ site voor nodig, met plugins ed.?
  Dank alvast!

 2. Ellen

  Hallo Karin,
  Sorry maar ik werk niet met wordpress.com. Dus daar heb ik geen inzicht in. Wel kun je de breedte en hoogte van de linkbox instellen. Als ik me goed herinner heb ik daar nogal mee geëxperimenteerd om de gezichten goed te krijgen.

 3. San

  Hoi Ellen,
  wat staat hier veel informatie, leuk!
  Ik ben op zoek naar een like button die ik in de handtekening van de mail kan gebruiken.
  Heb je daar ook iets voor?
  Alvast bedankt.

  • Ellen

   Hallo San,

   Met een like button op een website like je in feite de website waar je bent. Met een like button in online mail, zou je dan je mailprogramma liken. Dat lijkt me niet de bedoeling. Misschien zijn andere mogelijkheden wel door geprogrammeerd door programmeurs, maar ik ken ze niet. Wanneer je een oplossing er voor vindt, dan zou ik het leuk vinden als je dat hier meldt.

   Heb je een fan-page/bedrijfspagina op facebook? Dan kun je in je mail zo´n vierkant plaatje met een F van facebook plaatsen. En dan een link naar je fan-page/bedrijfspagina. Je verwijst dan in ieder geval naar die facebook pagina.

   Wanneer je een website hebt kun je in de mail een linkje naar je website zetten. Wanneer je een like button op je website hebt, kunnen mensen dan op die plek je website liken.

   • San

    Hoi Ellen,
    bedankt voor je reactie.
    Ik ga in ieder geval je tips opvolgen en als ik nog meer vind laat ik het je uiteraard weten.
    groetjes

 4. Nico

  Hallo,

  Ik heb op 2 magento sites exact dezelfde code staan, alleen een andere Facebook pagina. De ene toont wel en de andere niet. De webbouwer zegt, dat het aan de privacy instelling ligt van mijn FB pagina.

  Iemand een idee?

  Groeten,
  NN

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>