Facebook link delen met juiste titel, afbeelding en omschrijving

facebook like button tekst invoegenDit is bijvoorbeeld belangrijk wanneer je een Facebook Like-button op je website plaatst. Bij het klikken daarop wordt een link naar je website op facebook geplaatst.  De onderdelen van een gedeelde link op Facebook bestaan uit vier onderdelen:

  1. Link afbeelding
  2. Titel van de link
  3. Link domein
  4. Omschrijving link

Wanneer je facebook automatisch een link laat plaatsen vanuit een website, dan leest facebook gegevens uit je website. Facebook probeert zo goed mogelijk de juiste gegevens te plaatsen bij de link. Zo kan er een plaatje gekoppeld worden wat niet bedoeld was. Of is de tekst dat wat je zou willen. Met een tool van facebook kun je de inhoud van deze link zelf bepalen.

Facebook tool voor Open Graph Tags

Facebook Open Graph Tags tool Met een aantal Meta Tags kun je zelf bepalen wat er komt. Een Meta Tag is een regel  code die in de websitecode geplaatst wordt ergens tussen <head> en de </head> tag.
Deze speciale Meta Tags heten Open Graph Tags. Open betekent hier dat deze code niet alleen gebruikt en gelezen kan worden door facebook. Maar ook andere sociale media kunnen deze  code uitlezen. Zo kun je ook voor die media bepalen hoe je link er uit ziet.

Facebook biedt een tool aan om deze code te genereren. Wanneer je ingelogd bent bij facebook wordt automatisch je Admin nummer ingevuld in deze tool. Je moet een type opgeven uit deze lijst.

De Open Graph Tags verklaard

  • og:title: De zichtbare titel van de link naar je website
  • og:type: Het type waarnaar verwezen wordt, bijvoorbeeld website, blog enz.
  • og:image: Een URL naar de bijbehorende afbeelding
  • og:url: De URL naar je website.Andere optionele tags :
  • og:description: Een omschrijving van één of twee zinnen.
  • og:locale: Standaard is Open Graph Engelstalig. Met deze tag zet je dat op Nederlands.
  • og:site_name: Dit kun  je gebruiken wanneer je linkverwijzing niet naar je hoofddomein gaat. Wanneer de link verwijst naar een speciale pagina op je website, dan kun je hiermee je website noemen.Je kunt ook het voorbeeld van deze code en hoe die tussen de head-tags geplaatst wordt bekijken bij facebook.

Facebook Like knop geeft nog steeds verkeerde tekst

Heb je het bovenstaande gedaan dan kan het zijn dat bij het klikken op de Like button in Facebook verkeerde plaatjes of tekst worden geplaatst. Dit komt doordat Facebook een eigen spider heeft, die nog de verkeerde informatie heeft.

Krijg je niet de juiste informatie op facebook geplaatst dan kun je de URL van je website of pagina bij de facebook debugger invoeren :
http://developers.facebook.com/tools/debug

Je ziet dan gelijk hoe facebook de bovenstaande Meta tags waarneemt. Als het goed is weet de Facebook spider daarna wel hoe je de plaatjes en tekst geplaatst wil hebben.

Facebook link geeft nog steeds verkeerde tekst of plaatje

Een CMS werkt meestal met verschillende plugins en thema´s die het uiterlijk van een website bepalen. Het kan zijn dat meerdere plugins of een thema ook deze Open Graph tags gegevens in uw webpagina schrijven. En de inhoud daarvan ergens anders vandaan halen.  De Open Graph tags komen dan 2 of nog vaker voor in de code van de website. Meestal neemt een zoekmachine de eerste reeks codes die hij tegenkomt. Probeer de onderdelen die deze codes voor een 2e keer wegschrijven uit te schakelen.

=> Daarnaast is facebook soms gewoon”koppig”. En moet je wat vogelenof geduld hebben. Door soms een bericht nogmaals te plaatsen, weet facebook ineens wel het juiste plaatje te vinden.

Uitgebreide informatie over het Open Graph protocol kun je vinden op ogp.me

Vond je dit artikel interessant of had je er wat aan? Beloon me met een klikje op de facebook knop.

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>