Categorie: Facebook / twitter

Over bedrijvenpagina´s, facebook like knop op de website, facebook timeline, pagina´s, buttons, likes, twitter tools en meer

Waarom Lubach geen gelijk heeft en we op facebook moeten blijven

We kunnen niet meer in een hutje op de hei gaan leven

In ‘Zondag met Lubach van 8 april 2018’ roept Lubach mensen op om massaal Facebook te verlaten. Wat Lubach lijkt te vergeten is dat we niet meer zomaar terug kunnen. We kunnen niet zomaar stoppen met het gebruik van alle elektronische communicatie. Daarom is zijn oproep niet zo zinvol. Facebook is namelijk ook een effectief instrument dat tegen de gevestigde macht gebruikt kan worden.

Kritische denkers kunnen zich online verenigen

Het is historisch gezien nog nooit voorgekomen dat kritische denkers zich online kunnen verenigen en middels een systeem van volgers, miljoenen mensen kunnen bereiken.  Lees verder

Facebook vrienden verbergen

facebook vrienden verbergen Facebook vrienden verbergen voor anderen kun je gedeeltelijk. Dat is ook wel begrijpelijk, want facebook is een sociaal medium en draait om vrienden en contacten. Het meest beperkend is dat op je vriendenpagina “Alleen ik” instelt. Je vrienden zien dan alleen gemeenschappelijke vrienden. Je kunt zelf wel al je vrienden blijven zien.

Lees verder

Facebook like box op je website plaatsen

facebook-like-box De Like Box is een sociale plugin die Facebook pagina een eigenaren in staat stelt om likes te krijgen voor de fanpagina wanneer mensen hun website bezoeken. De Like Box toont hoeveel mensen op je pagina op de ´vind ik leuk knop´geklikt hebben. Bezoekers kunnen de laatste Facebook-berichten en updates op de pagina lezen en de pagina liken, zonder direct de bedrijvenpagina te bezoeken.

Lees verder

Facebook bedrijvenpagina maken (fanpage)

Op facebook heb je twee soorten pagina´s

  • Persoonlijke profielpagina,is bedoeld voor een persoon. Hier voeg je contacten toe als vrienden. Zichtbaarheid van berichten kun je beperken tot (een deel van je) vrienden.
  • Pagina, Een pagina heet eigenlijk Fanpagina en heeft geen vrienden maar Likes. Berichten op een pagina zijn altijd openbaar. Paginaberichten worden weergegeven in het nieuwsoverzicht van personen die de pagina leuk vinden. Elke pagina wordt in zoekopdrachten op Facebook weergegeven. Fanpages verschijnen in de zoekresultaten van zoekmachines.

Lees verder

Hoe een Facebook like button maken

Facebook heeft een tool voor het maken en het plaatsen van een Facebook Like-button (vind ik leuk knop). Een Like-knop is een stukje code wat op de website geplaatst wordt. Deze code verzorgt de connectie en plaatsing van de knop op je website en verzorgt de afhandeling van een klik op de knop. Er wordt uitgelegd hoe je de code aanmaakt en hoe de code op een WordPress side-bar geplaatst wordt.

Lees verder

Facebook link delen met juiste titel, afbeelding en omschrijving

facebook like button tekst invoegenDit is bijvoorbeeld belangrijk wanneer je een Facebook Like-button op je website plaatst. Bij het klikken daarop wordt een link naar je website op facebook geplaatst.  De onderdelen van een gedeelde link op Facebook bestaan uit vier onderdelen:

  1. Link afbeelding
  2. Titel van de link
  3. Link domein
  4. Omschrijving link

Wanneer je facebook automatisch een link laat plaatsen vanuit een website, dan leest facebook gegevens uit je website. Facebook probeert zo goed mogelijk de juiste gegevens te plaatsen bij de link. Zo kan er een plaatje gekoppeld worden wat niet bedoeld was. Of is de tekst dat wat je zou willen. Met een tool van facebook kun je de inhoud van deze link zelf bepalen.

Lees verder