Gedrag veranderen

gedrag-wijzigen-trap-2 Wil je gedrag veranderen van jezelf of van anderen? Of misschien het gedrag van de bezoekers van je website? Dan zul je rekening moeten houden met de psychologie van gedrag. Veranderingen in gedrag vinden niet snel plaats. Eén manier om dat te doen is door gewijzigd gedrag plezierig te maken. Mensen moeten plezier hebben in de alternatieve handelingen. Zou dat bij een website ook meer kunnen?

Video´s om je te laten inspireren

Ik geniet zelf heel erg van onderstaande youtube videos over het veranderen van gedrag.

Susan Weinschenk gedragspsychologe vindt de volgende punten van belang

  • Het moet leuk zijn
  • Het moet een verrassingselement hebben. Verrassingen zorgen er voor dat mensen nieuwsgierig worden naar wat er nog meer is.
  • Het werkt het beste in een groep, met meerdere mensen. Mensen worden beïnvloed door het gedrag van anderen. Wanneer meer mensen iets doel willen mensen graag meedoen.

Het is misschien leuk om met meer mensen, vrienden, collega´s, of klanten er over te brainstormen. Het hoeft misschien niet zo spectaculair te zijn als de pianotrap, Een kleinere verandering die wat meer uitdagend kan vermoedelijk al verandering brengen. Met een groep creatieve geesten moet er iets te verzinnen zijn.

Brainstormen hierover is leuk. Vergeet uiteindelijk niet het doel van gedragsverandering uit het oog. Wat zou je er mee willen bereiken?

Wie kent websites waar dit principe wordt toegepast? en zo ja, hoe?

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>