Google account of Google Plus account verwijderen

google plus of google account verwijderen Ik merk dat er verwarring is tussen het verwijderen van Google accounts, Google Plus accounts en Google Plus pagina´s.  De hiërarchie Google account, persoonlijk Google Plus account en de hieraan gekoppelde (bedrijfs)pagina is niet duidelijk. En dat veroorzaakt dat mensen ook niet snappen wat ze wel of niet kunnen verwijderen.

Google Account, Plus account, Google Pagina

Aan een google account (is dus een inlognaam) kunnen allerlei producten gekoppeld zijn.zoals Google Plus. Maar ook producten als Google Analytics, You Tube enz. Vanuit een Google plus account kun je meerdere (bedrijfs)pagina´s aanmaken. Deze pagina´s zijn gekoppeld aan je Google Plus account. Er is dus een soort hiërarchie. Je het een Google Account nodig voor een Google Plus account. Dat Google Plus account is een persoonlijk account. Vanuit dit persoonlijke Google plus account kunnen (bedrijfs)pagina´s op Google Plus gemaakt worden.

Wanneer je dus je Google Account verwijdert, betekent dit dus dat je geen toegang hebt meer tot de producten die gekoppeld zijn aan dat account. Denk dus wel over welke producten er eventueel aan gekoppeld zijn voor verwijderen.

Verwijderen Account, persoonlijk profiel of pagina

Aan een Google Plus account kunnen meerdere bedrijven pagina´s hangen. Wil je er een verwijderen kijk dan op  Google plus pagina-verwijderen. Je kunt ook je Google Plus Pagina verwijderen. Het is ook mogelijk een pagina over te dragen aan een ander Google account.

Voordat je een een Google Plus account verwijdert moet je eerst de gekoppelde pagina´s verwijderen of aan een ander account over dragen. Overdragen kan pas door eerst een ander account als beheerder toe te voegen.  Het Google account verwijderen heeft dezelfde stappen als het Google plus profiel verwijderen. Je krijgt onderweg de keuze welke van de twee je wilt uitvoeren. Lees verder dit artikel over Google plus profiel of account verwijderen voor beide mogelijkheden.

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>