Google adwords leren met video 1-Basis

Cursus Google Adwords Basis In een recent verleden had Google een mooi overzicht met Adwords video trainingen. De video’s waren heel geschikt om te leren omgaan met Adwords. Dit overzicht verdwenen. Dit is de reden om hier een overzicht te plaatsen. Hieronder staan de eerste drie video´s waarin de basisbeginselen worden getoond.

Uw Google Adwords account maken

In deze les leert u de AdWords basisbeginselen. Er wordt uitgelegd hoe u een AdWords account maakt, en.een eerste campagne maakt. Ook hoe u factuurgegevens moet invoeren.

Wegwijs worden in uw account

Deze les gaat over de accountstructuur, accountstatistieken en campagnes bewerken. Uitleg van de betekenis van termen en hoe kunt u navigeren door uw account.

Een succesvol AdWords-account bouwen

In deze leert u hoe de positie van uw advertenties wordt bepaald in Google, en wat de invloed van advertentiekwaliteit is. Advertentiepositie is maximum CPC x kwaliteitsscore. De kwaliteitsscore wordt door de relevatie van de advertenties en of Google gebruikers de advertentie nuttig vinden. Hiervoor moeten zoekwoorden bij de advertentie passen, en bij de site moet passen. De kwaliteitsscore is dynamisch. Je kunt je account verbeteren door de tijd heen.

Hoe kunt u advertenties van hoge kwaliteit maken?

De accountstructuur en zoekwoorden spelen hierbij een rol. Met een goede accountstructuur kun je een advertentie beter targeten. Andere producten kunnen in een andere advertentiegroep geplaatst worden.  De websitestructuur komt vaak overeen met een Adwords account structuur. Voor elke campagne kun je een apart budget instellen. Een advertentiegroep heeft specifieke zoekwoorden en advertenties. Zoekwoorden (5-50) moeten specifiek zijn voor de advertentiegroep. Stuur vanuit de advertentie altijd door naar de productpagina en niet naar de startpagina van de website.

Hoe moet u Adwords prestaties beoordelen? De kwaliteit van zoekwoorden kun je afleiden uit de klikfreqentie en gemiddelde positie bij Google. Adwords bepaalt welke advertentie in een advertentiegroep het best het meest aanspreekt. Deze advertentie wordt het meest weergegeven. Hoe kunt u de prestaties van uw account analyseren en begrijpen en hoe u uw websitebezoekers kunt omzetten in klanten. Hiervoor moet u uw advertenties in ieder geval zo specifiek mogelijk maken. Wanneer u conversies bijhouden inschakelt kunt u zien welke klikken in conversies omgezet worden. Hiervoor moet code geplaatst worden op de pagina nadat de conversie plaatsgevonden heeft. Je kunt dan zien wat een conversie kost en wat het conversiepercentage is = hoe vaak een klik resulteert in een conversie.

Is dit artikel van nut geweest?  Dan vinden we een reactie of klik op één van de sociale media knopjes leuk.

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>