Google adwords leren met video 2-Basis

Cursus2-GoogleAdwords Na het aanmaken van een advertentie wil je graag weten of deze ook zichtbaar is bij Google. Wordt de advertentie weergegeven? Het is onverstandig de advertentie als gebruiker te gaan zoeken met zoekopdrachten bij de zoekmachine.

In deze cursus ziet u wat de redenen zijn voor het niet vertonen en hoe dit op te lossen.

Waarom kan ik mijn Adwords advertentie niet zien?

Onderzoek dat met hulpprogramma voorbeeld voor advertenties. Ga niet zelf op Google zoeken. Dat veroorzaakt extra vertoningen. Dit verlaagt de klikfrequentie van de advertentie. De positie van de advertentie kan worden gewijzigd, omdat het kan lijken voor Google dat de advertentie niet relevant is. Het kan zijn dat de advertentie dan op de 2epagina wordt weergegeven. Of zelfs helemaal niet meer getoond worden. Maar bezoekers zien hem dan nog wel. Door het cashgeheugen en cookies te verwijderen zou je hem nog wel laten tonen. Maar dat is af te raden. Als het goed is kun je dat met het hulpprogramma de advertentie wel zien.

Het kan ook zijn dat het dagbudget lager is dan het aanbevolen bedrag. En dat het dagbudget verbruikt is. Vertoningen worden verspreid over de dag, en wordt dus niet altijd getoond.

Targeting op taal en locatie van de advertentie

Bij targeting op taal, zie je de advertentie alleen wanneer je de taal van de Google zoeken interface hebt ingesteld op dezelfde als de targettaal van de campagne.

Bij targeting op locatie ziet u de advertentie op het googledomein van het land dat u target, en hebt u een IP-adres afkomstig van het land dat u target. Ook moet u zoeken op een locatiespecifieke term in de zoekopdracht, dus b.v. plaatsnaam in de zoekopdracht.

Controleren of de advertentie getoond wordt:

 • zet de datum op vandaag en kijk of er vertoningen zijn weergegeven.
 • Kijk of de zoekwoorden zijn ingeschakeld, stipjes bij de zoekwoorden groen zijn.
 • Controleer de kolom status. Als het zoekwoord niet geschikt is zie je bij de status waarom de advertentie niet wordt vertoond.

Redenen geen vertoning

 • Bod voor het zoekwoord is onder het bod voor eerste pagina. Dit wordt bepaald door kwaliteitscore en concurrentie voor het zoekwoord. De kwaliteitscore of biedingen zijn te laag. Wijzig het bod in het aanbevolen bedrag of verhoog de kwaliteitscore. Gebruik Specifiekere zoekwoorden en uitsluitingszoekwoorden.
 • Zoekwoorden met laag zoekvolume. Meer gebruikers gaan zoeken wordt het weer geactiveerd.
 • Advertenties zijn afgekeurd. De advertentie voldoet niet aan advertentiebeleid. Gebruik hulpprogramma voor afgekeurde advertenties.
 • Handelsmerken. Er is een term opgenomen die geregistreerd staat als handelsmerk. U moet toestemming hebben van de eigenaar van het handelsmerk.
 • Dagbudget campagne is lager dan aanbevolen bedrag. Dan worden vertoningen verspreid over de dag, om het budget niet te overschrijden. Dagbudget wijzigen of gebruik specifiekere en uitsluitingszoekwoorden. Kwaliteitscore verhogen waardoor kosten kunnen worden verlaagd en meer klikken binnen het budget passen.

Problemen met de betaling

 • Creditcard geweigerd
 • Betaling overboeking in behandeling
 • Betalingsbewijs en voorafbetaling

Is dit artikel van nut geweest?  Dan vinden we een reactie of klik op een van de sociale media knopjes leuk.

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>