Google Analytics boeken

Google analytics boeken Google Analytics verandert doorlopend. En sluit daarmee aan op de nieuwe ontwikkelingen van internet. Aan de andere kant veranderen basisfuncties niet dramatisch door de jaren heen. Bij de aanschaf van een nieuw boek is het handiger om een uitgave van een meer recentere datum te kopen. Dat dus aansluit bij de latere wijzigingen in Google Analytics.

Wat niet wil zeggen dat de oudere Google Analytics boeken direct in de prullenbak moeten verdwijnen. Want daar kun je zeker nog veel uit halen en toepassen. Vooral wanneer je voor het eerst begint met Google Analytics in te richten. Het belangrijkste is dat een boek voor jou prettige geschreven en duidelijk is.

Voor voorbereiding van de Google Analytics IQ Test (GAIQ) kan het beste voor een Engelstalig boek gekozen worden. De Google Analytics IQ Test wordt afgenomen in de Engelse taal.

Brian Clifton -  Advanced Web Metrics With Google Analytics Advanced Web Metrics With Google Analytics (Thirt edition)  – Brian Clifton
Dit is het meest gebruikte en meest populaire Google Analytics boek. Het wordt gebruikt door mensen die starten met Google Analytics en door mensen die zich meer willen verdiepen. Met als doel Analytics effectiever in te richten en in te zetten voor het meten en analyseren van bedrijfsdoelen. Dit boek wordt door erg veel mensen gebruikt bij de voorbereiding en studie voor de Google Analytics IQ Test (GAIQ).

- – - – - – -

Web Analytics 2.0 - Avinash Kaushik Web Analytics 2.0 – Avinash Kaushik
The Art Of Online Accountability And Science Of Customer CentricityAvinashKaushik staat bekend als de grootste Webanalytics expert. Vooral omdat hij gestart is dit begrijpelijk en inzichtelijk te maken. Avinash heeft als Google Analytics expert gewerkt bij Google zelf. Dit betekent niet dat hij zich alleen tot Google Analytics beperkt. Juist niet. Webanalyse moet ten doel staan van de organisatie die het inzet. En moet juist daarop gericht zijn. Dit boek gaat veel verder dan het alleen praktisch inrichten van Google Analytics of andere meetinstrumenten. Wat wil je bereiken? hoe kan dat effectiever, efficiënter? Hoe zet je meetinstrumenten en webstatistiek op een goede manier in. Wat is een goede manier van analyseren van de data die je hieruit krijgt. En hoe maak je dat duidelijk in een organisatie. Hoe kan de organisatie zich aanpassen om effectiever om te kunnen gaan met de data en analyses. Dit boek is dus niet alleen gericht op Google Analytics. Het is wel een bijbel over hoe om te gaan met webstatistiek en analyses. Echt een enorme aanrader. De schrijfstijl van Avinash prettig, boeiend en goed leesbaar.Voor de leerstof Google Analytics IQ Test (GAIQ) hoe de implementatie van te voren te plannen wordt verwezen naar artikelen van Avinash Kaushik.

- – - – - – -

Scoren met Google analytics - Erwin Boogert Scoren met Google analytics – Erwin Boogert
Dit boek is in de Nederlandse taal geschreven. De schrijver geeft zelf aan dat het boek bedoeld is als een instapwerk, om naast de computer te leggen voor als je er even niet uitkomt. Dit boek is voor de mensen die niet precies weten hoe ze het inrichten van Google Analytics moeten doen. Erwin beschrijft stap voor stap de handelingen die nodig zijn voor de implementatie en het gebruik van verschillende Google Analytics functionaliteiten. En geeft beknopte tips en trucs om meer uit Google Analytics te halen.

- – - – - – -

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>