Google Plus, voordat je het weet zit je er aan vast

Google plus is Google minIk was al lang in bezit van een Gmail account. Omdat dit onoverzichtelijk werd wilde ik er nog een bij. Er staat wanneer je uitlogt bij je Gmail account een linkje: een account maken om dat te doen. Dus zo gezegd, zo gedaan.

En dan ontdek je dat in dit nieuwe account al 6 mails van Google staan. Allemaal aansporingen om van Google Plus gebruik te gaan gebruiken. Ik had nog geen tijd gehad me in echt Google Plus te verdiepen.  In zo´n mailtje las ik dat je er een video over kon zien. Ach maar eens bekijken dacht ik.  Hierdoor werd ik er met mijn neus op gedrukt dat ik een Google Plus account er gratis bij had gekregen. Ik vind het irritant dat er van alles automatisch aan vast geknoopt zit, wanneer je alleen een mail account wilt. De mogelijkheid tot koppelen is mooi. Maar laat het een keuze blijven.

Het gevolg hiervan is dus dat ik geen video bekijk, maar ga onderzoeken hoe je hier van af komt.

Google plus account verwijderen

Eerst brengt ” Google Help”  me op een dwaalspoor (onderstaande werkt niet).

Google geeft zelf het volgende aan :

Meld je aan bij je Google-profiel.
Klik op Profiel bewerken. (Edit profile)
Klik op het tabblad Over mij. (About)
Klik op Profiel verwijderen en Google Buzz volledig uitschakelen
Klik op Ja, verwijder mijn profiel en berichten (Yes, delete my profile and posts.)

http://support.google.com/accounts/bin/answer.py?hl=nl&answer=98083

Je Google-account blijft bestaan, ook als je jouw openbare profiel verwijdert.

Indien alles in het Engels is, zoals bij mij dan wordt het : Edit profile, About, Delete profile and disable Google Buzz completely, Yes, delete my profile and posts.

http://support.google.com/accounts/bin/answer.py?hl=en&answer=98083

ZOEKEN, zoeken, zoeken, zoeken……..

Ik kan bovenstaande opties niet vinden. Onder mijn About / Over mij kan ik helemaal NIETS verwijderen.

Hoe werkt Google + verwijderen dan Wel?

Dus zelf maar op speurtocht gaan : knopje rechts bovenin, Account proberen.

Google +verwijderen

En zo te zien staat daar wat ik zoek : Alles van Google + verwijderen .

Google Plus echt verwijderen

 

Vandaag is Google Plus Google Min

Wel knap van Google om zo irritant te zijn:

 1. 6 spammails over Google plus
 2. Wanneer je vanuit je Gmail uitlogt staat er account maken, simpel geredeneerd denk je dat dat dan toch op een Gmail account slaat. Maar je wordt direct aan een Google Plus account gekoppeld.
 3. Daarna is het geheel onduidelijk hoe je Google Plus kunt deleten
 4. Speurtocht bij Google support geeft onjuiste informatie

Ik maak gebruik van Googles gratis diensten. En ben er zeker blij mee. Maar vraag me soms wel een af of het ook anders kan.

Het blijkt dat ik niet de enige ben die die dit op als bovenbeschreven als raar en irritant ervaart. Het staat wel aangegeven dat je Google Plus er gratis bij krijgt. Maar er staat een hele hoop tekst bij, wat het niet echt helder maakt. En wanneer  je vanuit de een Gmail pagina kiest voor een account aanmaken kiest, is het niet logisch.

——
Later gewijzigd- Tegenwoordig oogt het iets anders :

Hierna krijg je de keuze of je alleen je Google plus account of je Google account wilt verwijderen.

Wanneer je Google Plus pagina´s gekoppeld hebt aan je Plus account, verwijder deze dan eerst .

——
Een reactie of een like voor dit artikeltje wordt gewaardeerd.

4 reacties

 1. sevda_

  Ik heb Google inmiddels ontelbare keren benaderd (mail, telefonisch, bezwaarschrft) en tot op heden geen inhoudelijke reactie. Vandaag nog eens geprobeerd via een andere link, krijg ik het volgnde bericht : ” Wegens het grote aantal verzoeken dat we ontvangen, kunnen we alleen berciht sturen als we vaststellen dat uw verzoek een geldige, juridische klacht is en kunnen we u vragen of verzoeken om verduidelijking sturen. Ga naar….. ”

  Om een lang verhaal kort te maken : niet verder gekomen.
  Is toch te zot voor woorden, dat je zoveel moeite moet doen om je gegevens verwijderd te krijgen !

 2. Ellen

  Sevda lukt dit niet vanuit account beheer, zoals in het artikel bij het plaatje onderaan beschreven is?

 3. Mandy

  Ik heb dus ook blijkbaar google+, die is vannacht iets gaan up/downloaden, storing in het wifi netwerk, en is dus alles op mijn abonnement gaan doen. Resultaat: 4Gb boven mijn bundel!!!!! Internet door Vodafone voor de rest van de maand afgesloten en nu dus maar de rekening afwachten. Fijn, ongevraagde dingen in je maag gesplitst krijgen waar ik niet eens iets mee doe, erger nog, wist niet eens dat ik dat had. Dus alle anderen na mij, wees gewaarschuwd. Kan een behoorlijke rekening worden….

 4. Carola

  Trof het volgende probleem:
  Bij het aanmaken van een nieuwe contactpersoon werd daar een google+ profiel van totaal iemand anders aan gekoppeld.
  Hoe kan ik dat verwijderen ?

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>