Google toont websites die wegens spammen verwijderd zijn

google-stopt-spamwebsites Websites die spammen om hoog in de zoekresultaten te komen worden door Google uit de zoekresultaten verwijderd. Een nutteloze website wordt als spam gezien. Maar ook websites die van oneigenlijke technieken gebruik maken. Het verwijderen kan automatisch gebeuren door de werking van het algoritme van de zoekmachine. Maar ook doordat Google medewerkers een website handmatig afkeuren en uit de index halen. Wat zijn volgens Google spammende websites?

Websites die Google uit de zoekresultaten verwijdert

Sommige van deze websites zien er vreselijk uit en geven geen zinvolle informatie. Je ziet daarvan makkelijk dat het onzinwebsites zijn. Bijvoorbeeld :

Maar soms kun je aan het uiterlijk niet zien waarom ze afgekeurd en uit de zoekresultaten verwijderd zijn. Bijvoorbeeld :

Hierbij vraag je je af waarom een dergelijke webwinkel verwijderd is.  Toch zal hier een techniek gebruikt zijn die de regels van Google overtreedt.

Sites die verwijderd worden uit de zoekresultaten zijn websites met :

 • Verborgen tekst
 • Overmatig gebruik van zoekwoorden
 • Met van een andere website gekopieerde inhoud
 • Van slechte kwaliteit die weinig toegevoegde waarde bieden
 • De site heeft misleidende, onnatuurlijke of gekochte links op de website.
 • De site heeft misleidende, onnatuurlijke of gekochte links elders naar zijn website.
 • Geparkeerde domeinen
 • Cloaking of verborgen omleidingen, waarbij de inhoud voor zoekmachines er anders uitziet dan voor bezoekers
 • Gehackte sites, waar door de hackers inhoud is geplaatst die spam is
 • Automatisch gegenereerde inhoud, die meestal van geen waarde is
 • Websites met kinderporno

Spammen is niet hetzelfde als zoekmachine optimalisatie

Helaas zijn sommige ‘seo diensten’ in feite spam. Bijvoorbeeld tools of diensten die beloven  dat je hoog in Google komt doordat ze duizenden automatische backlinks plaatsen.  Vaak belanden deze backlinks op spamwebsites en werken dan juist negatief. Soms kan dit wel voor een tijdje werken. Maar uiteindelijk zal Google je website afstraffen wanneer je dit doet. Zoekmachine optimalisatie heeft als kenmerk dat het gunstig is voor je website, voor je bezoekers en voor zoekmachines.

Google toont op de Inside Search pagina´s website´s die spammen.  Wanneer je een hier een website ziet die er “normaal” uit ziet, kan dit spam zijn, bijvoorbeeld omdat het een kopie van een andere website is. Of er worden verborgen spamtechnieken gebruikt.

Verder vind je hier grafieken over welke soorten spam per maand verwijderd zijn. Ook wordt vanaf 2005 een stukje geschiedenis getoond van ontwikkelingen en acties die Google in dit kader ondernomen heeft.

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>