Cursus Making Sense of Data – Google Fusion Tables

De Google Making Sense of Data kan altijd gevolgd worden. Maar voor wie het certificaat wil halen geldt dat je voor 4 april 2014 :

  • Een project afgerond moet hebben. Dit betreft een analyse op een hoeveelheid ruwe data. Waarmee je door de data moet  structureren en schonen. En daarna primaire en secundaire onderzoeksvragen moet formuleren. En met Fusion tables de geschoonde data analyseren. Zodat  je antwoord de onderzoeksvragen kunt geven.
  • De final assessment minimaal 70% goede antwoorden afgesloten hebben voor 4 April 2014. Dit is een eindtoets.

De cursus gaat over het analyseren van data met behulp van Fusion Tables. Een tool  om gegevens te combineren, te visualiseren,  te analyseren, analyses met anderen te delen en prognoses en voorspellingen te doen. Fusion Table is een webapplicaties. Je kunt er visualisaties bouwen zoals kaarten, overzichten en  grafieken, met je eigen gegevens.  Het is dus een soort query en rapportage tool.

Je kunt op elk moment instromen. Vanaf 18 maart t/n 14 april is het mogelijk ondersteuning van het Google content experts te krijgen. Je kunt gewoon later dan de startdatum beginnen. Want je kunt de cursus in eigen tempo afhandelen. De cursus bestaat uit tekst en video´s. Je krijgt praktijkopdrachten die je moet uitvoeren en vragen die je moet beantwoorden. De databestanden voor de praktijkopdrachten worden in de cursus beschikbaar gesteld.

Wanneer je de  opdrachten uitvoert en de cursus goed afrond kun je een certificaat hiervan krijgen. Registreren voor de cursus kan momenteel niet meer jammer genoeg.

Ook na 4 april kun je hier de cursus ook nog vinden en doen. Alleen is het niet meer mogelijk om het certificaat te halen, en is er geen live ondersteuning meer door Google Experts.

==> Het is jammer om te constateren dat in 2016 deze nog steeds actuele en goede cursus niet meer op internet staat.  Wanneer je bezig wilt met Fusion Tables is dit een handig startpunt :
sites.google.com/site/fusiontablestalks/stories

Ook wordt gezegd dat dit een mooie vergelijkbare cursus is:
Doing Journalism with Data: First Steps, Skills and Tools

Kijk ook eens hier
https://support.google.com/fusiontables/answer/2571232?hl=en

en hier
https://www.youtube.com/watch?v=5l7IyS3u4w8

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>