Gratis cursus van Google : AdSense optimaliseren

adsense cursus De cursus “Optimizing AdSense” is bedoeld voor (aankomende) gebruikers en publishers die hun AdSense prestaties willen verbeteren. De cursus bestaat uit een introductie en drie afzonderlijke eenheden. Je kunt ook zo´n eenheid apart van de andere bestuderen. De inhoud binnen een eenheid hoort wel bij elkaar.

AdSense cursus onderdelen

De cursus heeft uit video´s en tekstartikelen. Bij elk hoofdstuk kun je activiteiten doen. Dat zijn opdrachten/vragen waarmee je je kennis kunt testen.

De cursus is op 20 mei 2014  gestart. Het is mogelijk om ook op een later tijdstip te registeren. Vragen kun je stellen op een Forum dat de cursus ondersteunt.

Certificaat na eindtoets

Voordat je start krijg je een pre-assessment. Dat is een soort test, om te onderzoeken wat je al weet. Deze test bestaat uit vragen over AdSense. De antwoorden worden gecontroleerd, en daaruit volgt een advies op welk vlak er nog kennis ontbreekt. De cursus kan afgesloten worden met een post-assessment, een eindtoets.

Wanneer je geregistreerd bent voor de cursus en de pre- en post-assessments succesvol hebt afgerond ontvang je het certificaat.

AdSense optimalisatie cursus

De cursus is te vinden op:
optimizingadsense.withgoogle.com/course

De video´s van de cursus zijn te vinden op de op de:
null

Wat is AdSense

AdSense is een dynamisch advertentieprogramma. Bedrijven die producten en diensten verkopen maken hun eigen advertenties aan. Publishers, hebben een website. En kunnen dynamisch advertenties op door hun zelf bepaalde plekken laten tonen. En verwerven inkomsten door dit te doen. Een website eigenaar kan op advertenties laten vertonen door wat extra code op de website te plaatsen.  Er is keuze uit verschillenden groottes en soorten advertentie. Bijvoorbeeld tekst of plaatjes. De code voor verschillende advertentie grootte is verschillend. Het systeem zelf bepaalt de meest geschikte advertenties op een bepaald moment.

Ik heb verder op deze websites geen AdSense advertenties staan, maar ik ga kijken of het lukt me hieronder een te plaatsen.


Gebruik geen WordPress Adsense Extreme plugin

Een paar weken na het schrijven van dit artikel ben ik de WordPress Adsense Extreme plugin aan het uitproberen.  Dus kunnen er meer Adsense Advertenties zichtbaar zijn op dit blog. Eerst indruk van deze plugin is goed, qua werking.

Dat was mijn eerste conclusie. Na twee dagen draaien vond ik het wel opmerkelijk dat ik nog steeds geen pageviews voor het kanaal had dat gekoppeld was aan deze plugin. Dus ging ik op onderzoek over de werking. Ik vond klachten dat de plugin vaak de Publiser-ID van de ontwikkelaar van de Plugin plaatst in plaats van je eigen ID.  Deze plugin is nu ook verwijderd van WordPress.org, en vanaf daar niet meer installeerbaar.  Ik had hem wel vanaf WordPress.org geïnstalleerd toen dit nog niet bekend was.

Adsense Explosion lijkt dezelfde functionaliteit te hebben. Het onderzoek wordt vervolgd.

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>