Categorie: Internet marketing

Online marketing heeft vele vormen. Niet alleen advertentie campagnes. Maar een totale strategie van website optimalisatie, email marketing, SEO en sociale media op elkaar afgestemd.

Webwinkel keurmerk certificering, betrouwbaar? Welke? de kosten?

webwinkel keurmerk
Er zijn een verschillende keurmerken voor webwinkels. Waar ze voor staan kan in meer of mindere mate verschillen.

In grote lijnen kun je stellen dat mogelijke diensten die keurmerken verlenen bestaan uit:

  1. Controle van de “identiteit” van de webwinkel (Wie is eigenaar, en betrouwbaarheid).
  2. Worden prijzen, contactgegevens, algemene voorwaarden en service goed kenbaar gemaakt bij klanten. Wordt betalen veilig afgehandeld.
  3. Controle of de webwinkel zich houdt aan de Nederlandse wet- en regelgeving
  4. Controle of de webwinkel zich houdt aan extra afspraken die het lidmaatschap van het keurmerk vereist.
  5. Bemiddeling bij klachten / geschillencommissie
  6. Extra mogelijkheden, zoals een openbaar platform waar klanten beoordelingen en reviews kunnen schrijven over aangesloten webwinkels.

Lees verder

Bestseller online marketing en communicatie boeken

Online marketing wordt steeds belangrijker

Online marketing wordt steeds belangrijker. Het is geen vervanging, maar een aanvulling op traditionele kanalen of verbetering verbetering. Verschillende marketinginstrumenten op het internet lijken te versmelten.

Belangrijk is om inzicht te krijgen van het online consumentengedrag. Het is belangrijk om effectieve websites te ontwerpen. Doel is het websitebezoek te optimaliseren.

Top tien online marketing en communicatie boeken Lees verder

Zijn klantrecensies effectief? Online klantbeoordeling systemen

waarde klantbeoordelingen Ik wilde graag weten in hoeverre online klantrecensies van invloed zijn op het koopgedrag. Daarvoor zocht ik onderzoeken die meer inzicht zouden kunnen geven. Dat was niet makkelijk.. Ik vond alleen Engelse gegevens. Ik ga ik er van uit dat de gevonden tendensen in Nederland vergelijkbaar zijn. Marketeers die toegang hebben tot andere onderzoeken bevestigen dat.

Lees verder

marketing-toerisme

Marketing om van te genieten


Graubünden Toerisme
Hoe krijg je mensen naar de meest rustige plaatsen in Zwitserland? Door live contact op elektronische billboards op het Centraal Station van Zürich thatwill, waarbij vervoer wordt aangeboden naar het Graubünden dorp Vrin.

Nieuwsbrief Opt-In – mailings en e-mail potentiële klant en de wet

Nieuwsbrief opt inMag je klanten en potentiële klanten via mail en nieuwsbrieven altijd benaderen? Wat zegt de wet hierover? Commerciële e-mail zonder toestemming naar mensen sturen is verboden in Nederland. En wordt als spam beschouwd. Je kunt daarvoor een hoge boete krijgen.

De wet gaat soepeler om bij bestaande klanten. Daar mag je soms wél nieuwsbrieven sturen zonder voorafgaande toestemming. Lees verder

De Big data hype

Big Data Hype en buzz woordIk verbaas me regelmatig over het gebruik van de woorden Big Data in allerlei artikelen, Vooral als een artikel dat niet als thema heeft. Alsof Big Data een soort nieuwe heilige toverspreuk is. Ik vraag me soms af of de zo´n schrijver ooit wel eens databasetanden heeft samengevoegd, geschoond en bevraagd.

Lees verder

Wat wordt bedoeld met Big Data?

Wat is big data Bedrijven, het rijk en onderzoeksinstellingen en andere organisaties verzamelen al jarenlang gegevens. Bijvoorbeeld via reguliere bedrijfsinformatie, klantenkaarten en interviews. Alleen de hoeveelheid die automatisch geregistreerd wordt is gewijzigd. Veel apparaten hebben tegenwoordig sensoren die registreren. Veel data wordt verstuurt en geregistreerd vanuit telefoons, camera´s en ander apparaten. Op internet wordt van alles geregistreerd op sociale media, webwinkels en tijdens het gewone surfen. Maar dat feit op zich is niet waaraan men refereert met Big Data. Wat dan wel?

Lees verder

Schrijftips zakelijke tekst, belangrijker bij webteksten

Stop met die woorden De meeste tips zorgen dat tekst korter en krachtiger wordt. Dat is nog belangrijker bij websites en nieuwsbrieven. Bezoekers  lezen “scannend”. Bekijken tekst snel zonder goed te lezen en beoordelen of de inhoud van belang is. Alleen korte krachtige informatie bereikt de lezer goed. Deze schrijftips gelden voor alle teksten. Ook voor (zakelijke) brieven. Die hoeven niet hoogdravend te zijn door allerlei onnodige woorden toe te voegen.

Lees verder

Marketing strategieën – lage kosten, differentiatie en focus – Porter

Marketing strategieen porterWaarom nadenken over marketing strategieën?

Om concurrentievoordeel te winnen en behouden moet je meerwaarde bieden voor je doelgroepen. Je moet klantgericht zijn. Daarvoor moet je de behoeften en wensen van de markt kennen.

Wanneer klanten je product als inwisselbaar beschouwen hebben ze geen (speciale) reden om dit product te kopen. Wat zijn je concurrentievoordelen? Welke meerwaarde bied je voor de doelgroep? Wat maakt jouw producten of diensten bijzonder?

Misschien weet je het zelf wel. Maar belangrijker is dat je klanten het weten. Je moet oppassen dat promotie-uitingen geen tegenstrijdige signalen uitzenden. Maar om consequent te blijven. Daarom is het meestal niet handig marketing strategieën te combineren. Maar hoe bepaal je dat?

Lees verder

Wat is database marketing?

database marketingBij Database marketing gebruik je je eigen gegevensbestanden en eventueel externe gegevens bestanden om je promotie uitingen gerichter af te stemmen. En hiermee een betere ROI (return on investment) te krijgen op promotie investeringen.

Een definitie van database marketing is :
Bij database marketing wordt computer-database technologie ingezet voor het beheren van klantgegevens lijsten. Dit gaat over lijsten met informatie over de kenmerken en de geschiedenis van interacties met het bedrijf elke klant. De lijsten worden gebruikt voor het lokaliseren, het selecteren, targeting en het vaststelling van relaties met klanten om de waarde op lange termijn van deze klanten te verbeteren om het bedrijf.

Lees verder

1 2 »