Eigen of ander IP adres uitsluiten in Google Adwords

Adwords IP adressen uitsluitenJe kunt in Google AdWords IP adressen opgeven waaraan je advertentie niet meer vertoond wordt. Dit geeft de mogelijkheid om jezelf te beschermen tegen het bekijken van je eigen advertentie.

Je kunt dit gebruiken om klikken en vertoningen van je eigen bedrijf uit te sluiten, maar eventueel ook van die van concurrenten.

Wijzig campagnetype om IP adressen uit te sluiten

Let op. Niet elk type campagne heeft de mogelijkheid IP adressen uit te sluiten. Wanneer die optie er niet is, kan het handig zijn om het campagnetype te veranderen. Meestal is uitbreiden naar een “Alle functies”-type campagne het handigste. De optie om IP-adressen te blokkeren zijn te vinden in de campagnetypen:

  • Zoek- en Display Netwerk – Alle functies
  • Alleen zoeknetwerk – alle functies
  • Alleen Display Netwerk – Alle functies
  • Alleen Display Netwerk – Remarketing

Campagne – Geavanceerde instellingen

Een IP adres uitsluiten kan onder de instellingen van een Campagne. Dit vind je onderaan de instellingenpagina, onder “Geavanceerde instellingen”

IP adres uitsluiten geavanceerde campagne instellingen

Geef in het venster dat wordt geopend de lijst met IP-adressen op die u wilt uitsluiten. Voer slechts één adres per regel in. Er zijn maximaal 100 IP-adressen per campagne mogelijk.

Adwords IP adressen en IP blok uitsluiten

Voor het laatste cijfer kun je het jokerteken * gebruiken in plaats van een getal. De * betekent uitsluiting van IP´s met alle mogelijke getallen op de vierde plek.

Vind je dit artikel zinvol? de schrijfster vindt een like leuk. Ook reacties zijn welkom.

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>