Is het nog mogelijk te winnen op internet met SEO?

Werkt SEO nog? Seo strategie De concurrentie op internet is erg groot geworden. Een goede positie halen in de Google zoekmachine is moeilijk. Bezoekers hebben tegenwoordig een waanzinnig grote keuze. Doordat ze verwend zijn en veel te kiezen hebben krijg je niet makkelijk meer een link of aandacht in sociale media.

Wat verwacht je van SEO?

SEO is NIET een aantal handelingen verrichten, en dan is het klaar. SEO is een doorlopend proces waarmee je bezig bent. Wanneer dat doorlopende proces goed gebeurt zal stapsgewijs het aantal natuurlijke bezoekers toenemen.

Verwacht daarom van paar SEO aanpassingen GEEN spectaculair effect in één keer. SEO is hard werken en een (soms heel) lange termijn strategie. Het voordeel is dat de website er meestal kwalitatief beter van wordt. En ook beter geoptimaliseerd voor zoekmachine campagnes zoals AdWords.

Meer bezoekers moeten vooral vaker komen

SEO staat niet los van andere zaken. Wanneer je website en product aanspreekt wordt er beter verkocht. Maar dat niet alleen. Wanneer iemand zoekt op Google en herinnert zal er sneller op het zoekresultaat van je website geklikt worden. Wanneer mensen vaker klikken komt je website hoger in de resultaten.

Houd rekening met beperkingen van zoekmachines

Zoekmachines kunnen wel “technisch” de kwaliteit van tekst en inhoud van een website beoordelen. En daaruit indien goed opgezet, concluderen waarover de website gaat. Zoekmachines zelf hebben moeite om inhoudelijke kwaliteit te beoordelen. Een zoekmachine weet niet of een tekst grappig is, informatief is, of een onzin bevat. Alleen mensen kunnen dit. Activiteit op en rondom een website bevestigt waarde voor zoekmachines.

SEO staat niet alleen op zichzelf

SEO moet daarom ingebed zijn in een zogenaamde totale contentstratiegie dan wel marketing strategie. Niet dat alles moet. Maar alles wat gedaan wordt, moet elkaar zoveel mogelijk versterken. Het zijn alle kleine dingen bij elkaar die het gaan doen. Volgens het principe van vele kleintjes maken een grote.

SEO optimalisatie kan plaats vinden op de website en buiten de website.

Seo op de website

  • Structuur website en interne links
  • Inhoud pagina´s en (SEO)-technische plaatsing
  • Mogelijkheden interactiviteit

SEO buiten de website

  • Externe links
  • Sociale media
  • Externe activiteit mogelijkheden

Waarde van een SEO advies

Een eenmalig SEO advies van een SEO expert krijgen kan zinvol zijn. Een SEO expert kan een zoekwoorden onderzoek uitvoeren. Houd er wel rekening mee dat het feitelijke werk pas daarna gedaan moet worden. En consequent doorgezet moet worden. Zorg daarom dat je begrijpt wat het advies behelst. En wat de praktische zaken zijn die gedaan moeten worden.

Optimalisatie voor Google is bijna hetzelfde als optimaliseren voor andere grote zoekmachines. Het aandeel bezoekers via andere zoekmachines is heel klein in Nederland.


Reacties en Likes worden zeer gewaardeerd


Meld je aan voor WebPerspectief Tips
Ontvang de tips (1 a 2x per maand)


Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>