Je naam niet in facebook netwerkadvertenties

advertentie facebook Ik zie tal van mijn facebook vrienden in facebook advertenties staan. Jij ook? Die advertenties kun je zien aan de rechter kant van je tijdlijn en nieuwsoverzicht. Ik vraag me af of iedereen zich realiseert dat zijn of haar naam daar geplaatst wordt. Niet iedereen vindt het prettig dat zijn of haar naam in advertenties weergegeven wordt.

Dit soort advertenties noemt facebook “Gesponsorde verslagen“. Wanneer een vriend een bedrijf ooit een keer geliked heeft, kan deze vriend met zijn naam genoemd worden in zo´n advertentie. Een naam wordt dus alleen aan vrienden getoond, en niet openbaar geplaatst. Hieronder een paar voorbeelden van dergelijke advertenties. De namen van mijn vrienden zijn onleesbaar gemaakt; en zo is ook de miniatuur van hun profielfoto onherkenbaar gemaakt.

advertentie facebook met namen vrienden

advertentie facebook met naam vriend

advertentie facebook door 2 vrienden geliked

Zie je ook dergelijke netwerkadvertenties op facebook waarin namen van vrienden staan? Ik wel.

Facebook schrijft zelf over advertenties

Facebook zelf zegt het volgende over dergelijke advertenties : Gesponsorde verslagen zijn berichten die worden gegenereerd wanneer je je vrienden interactie hebben met je pagina, app of evenement en op kosten van een bedrijf, organisatie of individu worden uitgelicht, zodat de kans groter is dat je ze ziet. Mensen worden beïnvloed door wat hun vrienden leuk vinden en waar ze contact mee maken.

Een botte manier om te te voorkomen dat je naam niet in advertenties kunnen komen te staan is door nooit meer een bedrijf te liken. Maar het kan ook wat subtieler. Je kunt ook je privacy instellingen wijzigen, zodat je naam niet in deze advertenties terecht komen.

Ga hiervoor naar je privacy instellingen. Kies voor advertenties. Hier kun je instellen of je naam wel aan je vrienden of aan niemand in advertenties aan vrienden getoond mag worden.

Meer over het maken van advertenties kun je vinden op facebook zelf.

- – - – - – - – - – - – -

Heb je ook wat te vertellen over dit onderwerp. Of vond je dit artikel nuttig? Dan vindt de schrijfster een reactie of een klik op een van de sociale media knopjes leuk.

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>