Korting voor vaste klanten voor meer producten-Magento

Magento korting meer producten-catalogus prijsregel Met een Catalogus prijsregel kun je in Magento kortingen instellen voor een groep producten. Het is mogelijk een begin- en einddatum wanneer deze korting geldig is in te stellen. Deze kortingen zijn gekoppeld aan klantengroepen.

Alleen klanten die ingelogd zijn zien deze kortingen voor producten in de webshop. De ingelogde klant moet behoren bij de klantengroep waarvoor deze kortingsregel geldt.

Niet ingelogde of andere klanten zien alleen de normale prijs.  De ingelogde vaste klanten zien ook de speciale prijs.

magento prijsregel voorbeeld nokia

Met een catalogus prijsregel kun je bezoekers verleiden om extra producten te kopen. Of je kunt je oude voorraad of in één keer in prijs verlagen.

Ga hiervoor vanuit Magento beheer naar:
menu Promoties> prijsregels> +Nieuwe regel toevoegen

Voer in :
Regelnaam – is een eigen naam voor de korting
Beschrijving – indien de naam niet voldoende informatie geeft
Status – Actief
Websites – selecteer de website waar deze regel geldt
Klantengroepen – waarvoor de kortingsregel geldt
Vanaf Datum en Tot Datum – wanneer de korting geldt
Prioriteit (0 is de hoogste prioriteit),
Met Prioriteit bepaal je welke regel voorgaat als er meer Catalogus Prijsregels zijn. Bijvoorbeeld wanneer er al een kortingsregels voor alle klanten met lagere korting. Je wilt dat voor je vaste klanten de hogere kortingsregel geldt.

Prijsregel voorwaarden instellen – Catalogus

Hiermee geef je aan voor welke producten of productgroepen de korting geldt. Als de prijsregel geldt voor alle producten voer je hier niks in. Bijvoorbeeld de prijsregel geldt voor een bepaalde categorie. De gekozen categorieën worden als nummer weergegeven.

Je begint met het aangeven of de klant aan ALLE voorwaarden moet voldoen of dat één enkele van de voorwaarden voldoende is.

magento prijsregel voor categorie maken

PAS OP Wanneer je kiest voor categorie IS komen producten in de winkelwagen in aanmerking voor de korting als ze alleen behoren tot de gekozen categorie. Ze komen niet in aanmerking voor korting als ze aan meerdere categorieën toebehoren.

Wil je dat wel, dan moet je instellen categorie Behoort tot

Je kunt ook in dezelfde regel instellen dat je voor alles behalve die categorie (of meer) een korting wilt toepassen. Klik daarvoor in bovenstaande venster op het woordje IS.

magento prijsregel categorie uitsluiten

Je kunt er ook voor kiezen alleen bepaalde producten die een bepaalde prijs, of een bepaalde prijs en hoger hebben. Klik op + in het groene rondje om een extra voorwaarde toe te voegen.

magento prijsregel voor categorie prijs groter dan

Je kunt al die regels met elkaar combineren. De korting hieronder geldt voor de producten in Categorie 3 en 8, waarvan de prijs groter is dan 125,- , en de kleur zwart is.

magento prijsregel met drie voorwaarden

De korting wordt dus alleen gegeven als voor het product alle drie voorwaarden gelden.

Acties voor de catalogus prijsregel instellen

Door de acties in te stellen, gaat de prijsregel werken. Voor een kortingspercentage van 20% kies je voor “Met percentage van de oorspronkelijke prijs”

magento prijsregel actie kortingsprecentage

PAS OP:
“Tot percentage van de originele prijs” betekent in dit geval dat je 80% korting geeft. De prijs is dan 20% van de originele prijs is geworden.

20% korting is :
Met percentage van de oorspronkelijke prijs = By Percentage of the Original Price  Je betaalt 20% van de originele prijs (80% korting) is :

Tot percentage van de oorspronkelijke prijs = To Percentage of the Original Price
Korting “Met een vast bedrag”, het bedrag wordt van het oorspronkelijke bedrag af getrokken. Bij 100 euro betaalt de klant nu 80.

Enable discount to subproducts -Als je subproducten hebt (’simpele’ producten aan ‘configureerbare’ producten gekoppeld), zullen deze met deze regel ook de korting ontvangen.

Stop met verder uitvoeren van regels
Stel: Je hebt 100 producten die je al 5 % korting geeft. Nu wil je 50 van die producten 10 % korting geven. Je kunt dan de 10 % korting prioriteit 0 geven en de 5 % korting prioriteit 1. Als je bij de 10 % korting dan “stop met uitvoeren van de regels” op JA zet, zal de regel niet verder uitgevoerd worden en zal de 5 % korting regel niet nogmaals bovenop de overige 10 %.

Klik op knop opslaan om de regel te bewaren en klik op knop regel toepassen.

Log in met een klant test-loginnaam die gekoppeld is aan de klantengroep waarvoor de regel geldt, en bekijk of op de juiste artikelen de korting wordt toegepast.

Vond je deze informatie  interessant? Een like of een reactie wordt gewaardeerd door de schrijfster van het artikel.

Andere manieren van korting geven in Magento zijn :

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

Boek voor starter Magento


Boek voor starter met Magento (Nederlands)
Kickstart Magento
Auteur Robbert Ravensbergen
Kostprijs (rondom) € 19,95

 

 

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>