Magento nieuwsbrief maken

Magento nieuwsbrieven maken Je kunt in Magento gebruik maken van de standaard nieuwsbrievenfunctie. Deze functie is vrij primair. Het geeft de mogelijkheid om templates voor nieuwsbrieven te maken. Eén of meerdere nieuwsbrieven op basis van zo´n template te maken. Opdracht geven de nieuwsbrief te verzenden. Abonnee´s kunnen zich op de website aanmelden voor de nieuwsbrief. En via een link in de nieuwsbrief automatisch afmelden.

Dit zijn elementaire nieuwsbrief functies. En voldoende wanneer je geen zware nieuwsbrief faciliteit nodig hebt. Het is aan te raden om bij veel en intensief gebruik van nieuwsbrieven over te gaan op een professioneel pakket. Het is mogelijk vanuit Magento bestaande abonnees te exporteren, en eventueel in een nieuwe nieuwsbrieven pakket in te lezen. Ook bestaan er verschillende Magento extensies die gekoppeld kunnen worden met professionele nieuwsbrieven programma´s. Een geïntegreerde mogelijkheid geniet natuurlijk de voorkeur.

Werkwijze Magento nieuwsbrieven maken

magento nieuwsbrief menu

Het magento nieuwsbrief menu.

1. Maak een Template

menu “Nieuwsbrief”, “Nieuwsbrief templates”

Vul in :

  • Naam van het sjabloon (bijvoorbeeld: Maandelijkse aanbiedingen)
  • Onderwerp  van het sjabloon (bijvoorbeeld: Maandelijkse aanbiedingen + bedrijfsnaam)
  • naam afzender  (vaak de bedrijfsnaam)
  • email adres (waar het bedrijf reacties op de nieuwsbrief op wil ontvangen)

magento nieuwsbrief template

Een template is een standaard ontwerp voor het uiterlijk van de nieuwsbrief. Het template zelf wordt niet verstuurd. Zet hier bijvoorbeeld het logo van je bedrijf in. En je bereikbaarheidsgegevens. Gegevens die in elke nieuwsbrief moeten komen. Automatisch wordt bij het aanmaken van een nieuwe template een link gezet, waarmee een abonnee op de nieuwsbrief zich kan afmelden. Laat de link staan. Dat is namelijk wettelijk verplicht.

Zorg er voor dat je in ieder geval minimaal 1 template hebt voor een nieuwsbrief. Door templates te gebruiken krijgen nieuwsbrieven een meer consistent uiterlijk.

2. De nieuwsbrief maken

menu “Nieuwsbrief”, “Nieuwsbrief templates”.

Kies aan de rechterkant voor “Nieuwsbrief Wachtrij”. Hierdoor wordt een kopie van de template in de wachtrij geplaatst. Dit wordt de nieuwsbrief.

magento template voorbeeld of wachtrij

Er opent zich een venster waar je een aantal velden moet invullen.

  • Vul de datum in van de dag wanneer de nieuwsbrief verzonden moet worden.
  • Selecteer de winkels die het betreft.
  • Onderwerp, naam afzender en email adres en standaard template inhoud worden overgenomen uit de template. Deze kunnen aangepast worden.
  • Schrijf en maak de inhoud van de nieuwsbrief. Zorg dat het overzichtelijk en net uitziet. Het is per slot van rekening promotie voor het bedrijf.

3. Nieuwsbrief bekijken en aanpassen

Wanneer je de nieuwsbrief opslaat kun je een voorbeeld opvragen in het veldje aan de rechterkant. Is de nieuwsbrief niet goed, dan kan deze alsnog verder aangepast worden.

De nieuwsbrief is terug te vinden onder menu “Nieuwsbrief”, “Nieuwsbrief wachtrij”

4. De nieuwsbrief versturen

In een standaard Magento installatie is het onduidelijk hoe je dat moet doen. Want er is geen knop “Versturen” om op te klikken. Daarom moet de verstuuropdracht handmatig in de adresbalk van de browser ingegeven worden. Op het moment dat u ingelogd bent in het Magento beheer.

Pas in de link het mijnwinkel.nl aan met je eigen domein. Deze link ziet er ongeveer zo uit :

http://mijnwinkel.nl/index.php/admin/newsletter_queue/sending

Dit verzend de nieuwsbrief, maar hiervan krijg je geen melding. Je ziet alleen een wit scherm. Je kunt in Magento onder menu “Nieuwsbrief wachtrij” onder status zien of de nieuwsbrief verzonden is.

5. De nieuwsbrief is niet verzonden

Magento ziet de verstuur link als een ongeldige link en verstuurt daarom niet. Wijzig een Magento instelling.

Ga naar menu “Systeem”, “Configuratie”, “Beheerder”, “Beveiliging”

Zet “Voeg Geheime Toets toe aan URL’s” op Nee en klik op knop “Configuratie opslaan”.

Voer onderstaande link in de browser adresbalk in. Pas in de link het mijnwinkel.nl aan met je eigen domein. Deze link ziet er ongeveer zo uit :

http://mijnwinkel.nl/index.php/admin/newsletter_queue/sending

Na het versturen van de nieuwsbrief kunt u de beveiliging weer activeren.

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>