Read-Only users kunnen meer dan alleen lezen in Google Analytics

Google Analytics alleen lezen gebruiker2 Voorheen had Google Analytics voor toegangsrechten voor twee soorten gebruikers. Beheerders en Gebruikers. Nu is het mogelijk 4 toegangniveau´s toe te wijzen.
Het meest beperkte niveau heet Lezen en Analyseren. Dit komt overeen met het voormalige Gebruiker-toegang.niveau.

In veel programmatuur betekent een Alleen lezen (read-only) gebruiker, dat deze gebruiker alleen gegevens kan bekijken. Een gebruiker met toegang Lezen en Analyseren kan meer.

Gebruikers rechten in Google Analytics

Die gebruiker kan nieuwe onderdelen definiëren en bewaren. De Alleen lezen en analyseren gebruiker kan :

  • Geavanceerde segmenten maken
  • Annotaties maken
  • Aangepaste rapporten maken
  • Aangepaste meldingen voor informatie gebeurtenissen maken

Dit zijn functionaliteiten die gebruikt worden bij het analyseren van gegevens. Daarom is het zinvol dat ook een gebruiker met het meest beperkte toegangsniveau hier gebruik van kan maken.

Waarom is het toegestaan dat “alleen lezen”-gebruikers deze acties kunnen doen? Deze acties veranderen niet de onderliggende rapportgegevens. De gegevens die als bron dienen voor alle rapportages blijft intact. Daarnaast hebben deze gebruikers aanpassingen in Google Analytics geen invloed op het gebruik van rapportages door andere gebruikers.

Alleen gebruikers met het Bewerken toegangsrecht kunnen profiel filters en instellingen maken of wijzigen. En doelen configureren voor alle gebruikers de rapportgegevens wijzigen.

Profiel filters wijzigen of beperken de brongegevens binnen het profiel (view) waarin het filter gedefinieerd is. Doelgegevens zijn extra gegevens die opgeslagen worden, en voor extra informatie over deze doelen verzorgen.

(Lees hier meer over Google Analytics gebruiker en toegangsrechten toevoegen)

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>