Revisies WordPress berichten verwijderen en beperken – plugin

wordpressVan elk WordPress bericht of pagina wordt bij een wijziging een back-up van de oudere versie bewaard binnen WordPress. Ook bij het openen van een bericht of pagina gebeurt dat. Met als gevolg dat het aantal opgeslagen revisies enorm snel toeneemt. Dit kan invloed hebben op de website performance.

In geval van nood kun je terug vallen op een oudere revisie. Die oudere revisie kun je de en die de huidige maken die getoond wordt op je website.

revisies-wordpress-1

Deze opgeslagen revisies nemen ruimte in de database in. Bij veel revisies en veel berichten en pagina´s kan dit de het laden van webpagina´s en de werking van je website vertragen.

Om dit probleem op te lossen moet je dus revisies kunnen verwijderen. Dat kan niet standaard in WordPress. Om dit wel te kunnen doen heb ik een aantal plugins getest. Uiteindelijk bleek er maar één plugin probleemloos te werken. Dit was de plugin Revision Control

Revision Control – revisies verwijderen en beperken

Met plugin Revision Control kun je op makkelijke wijze oudere revisies verwijderen. Ook kun je er het aantal revisies bij nieuwe pagina’s en berichten automatisch laten beperken.

Revision Control heeft de mogelijkheid om via algemene instellingen het maximale aantal revisies te beperken. Het aantal revisies kun je zowel voor pagina´s als berichten apart instellen. Het gaat in werking vanaf het moment dat dit ingesteld is voor elk bericht of elke pagina die bewaard wordt met de knop “Bijwerken”. Door op de knop “Bijwerken” te klikken in al bestaande berichten en pagina´s worden ook oudere revisies verwijderd.

revisies-wordpress-2

Het revisieblok onder een bericht of pagina krijgt een Delete knop waarmee handmatig revisies verwijderd kunnen worden. Ook heb je in het revisieblok de mogelijkheid om voor het je bericht of pagina handmatig het aantal toegestane revisies in te stellen. Wanneer je dit op Default Revision settings laat staan worden de standaard instellingen gebruikt.

revisies-wordpress-3b

Extra handeling bij Windows Live Writer

Wanneer je werkt met Windows Live Writer wordt het aantal revisies niet automatisch beperkt. Hiervoor zul je naar de WordPress Dashboard moeten gaan. In het met Windows Live Writer gepubliceerde bericht zul je op een maal op de knop “Bijwerken” moeten klikken om het aantal revisies te beperken tot het aantal dat standaard ingesteld staat.

Revision control is te vinden op WordPress.org plugins

Is deze plugin voor jou nuttig?. Ken je een goed alternatief? Een reactie of een like voor dit artikel vindt de schrijfster leuk.

5 reacties

 1. Nel

  Bedankt voor deze posting. Heb je een idee hoe revisies die de status “Automatisch opgeslagen” hebben verwijderd kunnen worden? Die blijven namelijk staan ook al heb ik aangevinkt dat ze verwijderd mogen worden.

  Nel

 2. Ellen

  Hallo Nel.
  Ik heb dit eigenlijk al tijd geleden bij mezelf ingesteld, en daarna is me niets aparts meer opgevallen. Ik wil juist ook dat automatische opgeslagen worden. Maar zie daar geen extra revisies van komen.
  Dus feitelijk heb ik geen antwoord voor je.
  Misschien is het ook een kwestie van de knop Bijwerken?

  • Ellen

   Tot nu toe heb ik ook geen reden gehad om hem bij te werken. Zolang deze goed werkt handhaaf ik de plugin.

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>