Makkelijke SEO – met foto´s en afbeeldingen website hoger in Google

snelle Google SEO plaatjes en foto´s Een zoekmachine kan niet kijken.  Dus ook niet zien waar een afbeelding of foto over gaat. Dat kan een zoekmachine alleen weten uit tekst.

Het bijschrift en de titel van een foto of plaatje ondersteunen de algemene SEO van de pagina-inhoud. Een zoekmachine kan dan weten wat op het plaatje afgebeeld wordt.  Daardoor wordt de afbeelding gevonden bij de Google zoekmachine voor Afbeeldingen. En zo worden meer bezoekers naar je website gestuurd.

Bijschrift en Titel zorgen voor vindbaarheid

=> Titel – De title tekst van een plaatje wordt getoond wanneer je met je muis naar de foto wijst.

=> Bijschrijf – De Alt tekst was vroeger meer functioneel. Met weinig bandbreedte van de internet verbinding duurde het vroeger vaak (te) lang om grote bestanden als plaatjes te tonen. Dan werd op de plek van het plaatje de Alt-tekst zichtbaar.

makkelijke SEO title plaatje en foto

Voor deze SEO meestal geen technische kennis nodig

In de meeste website content management systemen (CMS) zijn er mogelijkheden (invoervlakken) voor de titel en het bijschrift van de plaatje. Voer daar de tekst in die beschrijft wat op het plaatje staat. Het CMS zorgt dan automatisch voor de juiste HTML codering van titel en bijschrift op webpagina. Je hoeft geen technische kennis te hebben om deze SEO optimalisatie uit te voeren.

De Google zoekmachine kan zo de code met de tekst lezen. En weet dan waar het plaatje over gaat. Plaatjes en andere grafische elementen worden positief gewaardeerd door Google en andere zoekmachines.

Bijschrift en titel foto´s en afbeeldingen HTML

Wordt de website in HTML gemaakt, dan moet er voor gezorgd worden dat de tekst in de juiste HTML-tag (codes) geplaatst wordt.

Voorbeeld HTML van een plaatje :

<img border=”0″ src=”notulist.gif” align=”left” width=”105″ height=”90″>

Img = geeft aan dat het een plaatje betreft

Border = randdikte in punten om het plaatje

Src = pad en bestandsnaam van het plaatje

Align = uitlijning op de pagina

Width = breedte

Height = hoogte

Het bijschift staat in HTML tussen aanhalingstekens na alt=

De title staat in HTML tussen aanhalingstekens na title=

Voorbeeld :

<img border=”0″ src=”bnr/notulist.gif” align=”left” width=”105″ height=”90″

alt=”Slimme notulist bij de werkoverleg vergadering afdeling verkoop”

title=”Slimme notulist” >

Andere makkelijke snelle SEO

Een andere manier van makkelijke en snelle SEO is het in de pagina plaatsen van een unieke titel en het plaatsen van koppen en indelen van de tekst in paragrafen. Ook goed omgaan met de “title” en “description”is erg belangrijk en kan snel verbetering brengen. Lees hieover in Je website beter laten vinden op het web

Meer werk maken van SEO

Wil je gerichter te werk gaan met SEO optimalisatie dan kun je het beste starten met een zoekwoorden onderzoek. En een totaalstrategie voor je website opzetten om goed gevonden te worden voor goed concurrerende zoekwoorden. Die makkelijker hoog in Google scoren.


Reacties en Likes worden zeer gewaardeerd


3 reacties

 1. Nathan Veenstra

  Goed verhaal, dit predik ik ook al tijden. Wel een vraag: kan het zo zijn dat de titel van de afbeelding bij mij niet wordt getoond wanneer ik er met de muis op wijs? Titels en alt-tekst worden standaard toegevoegd, maar ik zie deze niet verschijnen op mijn site.

 2. Ellen

  Hallo Nathan,
  Ik zie wel teksten wanneer ik met mijn muis wijs op plaatjes op jouw site. Heeft het misschien iets met je browser te maken?
  Natuurlijk zou je kunnen programmeren om ze niet te tonen. Maar dat lijkt me disfunctioneel.
  Bent trouwens even een artikeltje aan het lezen op je site.

  • Nathan Veenstra

   Hallo Ellen,

   Ik ben er inmiddels achter, ik vulde niet altijd alle opties in. In dit geval betreft het dus de ‘caption’, een optie in WordPress die ik onlangs ontdekte als vrijwel ongebruikt. Hetzelfde geldt voor de ‘link title’, die ik niet altijd invulde.

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>