Hoe Skype history van alle chats met één persoon exporteren

syipe-log-viewer Wat doe je als Skype gecrasht is en je hele Skype chat history is weg? En je hebt wel belangrijke gegevens uit Skype nodig. Skype bewaart chatgesprekken op je eigen harde schijf. Dus niet online. Je kunt ze dus niet online opnieuw inlezen. Je contact(en) hebben die chatgesprekken nog wel. Tenminste als zij hun eigen historie niet geschoond hebben.

Ineens kreeg ik een verzoek van een vriendin die haar Skype history kwijt was. Deze Skype historie was een belangrijk naslagwerk geworden voor haar. Onze chatgesprekken stonden nog wel bij mij in Skype. Maar dat is niet handig voor haar detail uitzoekwerk.

Is het mogelijke om een paar jaar chat gesprekken van één contact te exporteren?

Skype zelf heeft alleen verhuisfunctie voor hele database

Binnen Skype kon ik geen export oplossing vinden. Er is wel een oplossing voor het verhuizen of kopiëren van de hele database met alle contacten en alle gesprekken. Bedoeld om op een nieuwe computer de history weer te krijgen binnen je eigen Skype zelf. Dus geen export die naar een ander gestuurd wordt. Daarnaast zitten in die database ook gesprekken met andere mensen. Heb je deze optie nodig dan is How to Export Skype Chat History een duidelijk instructie video.

Backup configuratie en gegevens Skype

Maak voor Windows een back-up van alle bestanden die staan in :
C:\Documents and Settings\your_windows_username\Application Data\Skype\
Voor Windows 7/Vista en Windows 8 staan deze gegeven in C:\Users\your_windows_username\AppData\Roaming\Skype

SkypeLogView kon dit niet

Op forums werd overal SkypeLogView aangeraden. Maar daarmee kreeg ik alleen een lijst met ruwe recordgegevens van alle chats. Dus moeilijk te exporteren per contact.

Daarnaast bleek bij exporteren dat alleen de Meta data beschikbaar werd gesteld. Gegevens zoals accountnaam en datums. Maar dus juist niet de inhoud van de chatgesprekken.

Skype log viewer kan wel chats exporteren

Skype log viewer is simpel en doet precies wat ik zocht.. En exporteert naar .txt bestanden. Kies een contact uit. En exporteer via klik op knop of via het menu alle chat gesprekken. Je hebt via het menu ook nog de mogelijkheid om alle chatgesprekken in je database te exporteren.

skype log viewer export chat

Je kunt dit Windows programmaatje downloaden op  code.google.com skype-log-viewer

skype log viewer

Ik hoop dat deze tips je helpen bij een export, verhuizing of back-up van Skype

Een reactie of een like via sociale media voor dit artikel vindt de schrijfster van dit artikel leuk.

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>