Stop ongemerkt abonnement mobiele telefoon wat geld kost

Bescherming tegen deze ongewenste mobiele diensten is er niet

Door op iets verkeerds te klikken op je smartphone kan er ongemerkt een (illegaal) abonnement starten, wat welke week geld afschrijft. Dit wordt afgeschreven via de factuur van je provider, waardoor de kosten ongemerkt langere tijd kunnen blijven doorgaan. Goede bescherming voor deze ongewenste mobiele diensten is er niet, je moet ze zelf uitzetten. Jammer genoeg ben je dan vaak al veel geld kwijt.

Nooit toegestemd met abonnement dienst

Mensen hebben nooit bewust toegestemd, en begrijpen dan ook niet waar dergelijke abonnement vandaan komt. Ze hebben ook nooit een sms, mail of andere soort bevestigingen van het afsluiten van een dergelijke dienst ontvangen.

Afmelden voor niet gewenste mobiele diensten

Om niet gewenste mobiele diensten te laten stoppen kun je contact opnemen met je provider. Je dat ook doen via de website van Payinfo. Op deze website kun je je nummer invoeren en dan worden de huidige diensten stopgezet. Je kunt dan in de toekomst ook geen mobiele diensten meer afsluiten. De website is een gezamenlijk initiatief gevestigd in De Stichting Gedragscodes Mobiele Diensten.

Abonnement door stilzwijgend instemmen is niet toegestaan

Volgens een gedragscode voor telefoonmaatschappijen mag er geen abonnement worden afgesloten door middel van stilzwijgend instemmen. Een koper moet de abonnementsdienst bevestigen via een sms of een akkoord klikken bij een beginscherm. Het tv-programma Radar waarschuwt dat kinderen die spelletjes spelen vaak de oorzaak zijn. Extra verificatie met wachtwoord  of gezichtsherkenning ID is niet nodig voor het kopen van een dergelijke dienst.

 

 

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>