Video : hoe werkt de Google Adwords veiling

Veiling Google Adwords Bekijk de video onderaan dit artikel wanneer je wilt weten hoe de Google Adwords veiling het nu precies werkt. De uitleg in stapjes legt de werking van de Adwords veiling uitstekend uit.

Hieronder geef ik kort weer waar de inhoud van de video op neer komt.

De Adwords veiling verkoopt klikken op advertenties

Het is een veiling voor de klikken op je advertenties. Meestal komt de bezoeker door een klik op een webpagina van de adverteerders website terecht. Je betaalt hierbij alleen wanneer er op je advertentie geklikt wordt. De advertentie kan getoond worden wanneer iemand een voor jouw advertentie relevant zoekwoord in de Google zoekmachine invoert. Er zijn op een pagina met zoekresultaten 11 plekken waar een advertentie kan staan. Hoe hoger de advertentie op een pagina gezet wordt, hoe meer je voor een klik betaalt.

Wat betaal je in Adwords voor klikken?

In het Adwords systeem voert de adverteerder zoekwoorden in die zinvol zijn voor de advertentie. Dit zijn de potentiële zoekwoorden die gekoppeld worden aan de advertentie. Wanneer iemand zoekt binnen de zoekmachine op zo´n zoekwoord kan de advertentie getoond worden.

In het Google Adwords systeem kun je bieden en een maximum bod voor een zoekwoord aangeven. Het maximum bod is dus een bedrag wat je wilt betalen voor een klik op je advertentie bijvoorbeeld € 0,75. Je betaalt hierbij niet jouw in Adwords aangegeven maximum bod. Maar het bod van de hoogste bieder onder jou en je eigen kwaliteitscore bepalen wat je moet betalen. En dat is de reden waarom je over het algemeen voor een klik minder betaalt dan je eigen maximum bod.

De kwaliteitsscore van een zoekwoord

De bezoeker die zoekt bij Google wil zinvolle zoekresultaten zien. Bij de beoordeling van de kwaliteit is belangrijk dat advertentie zinvol voor de bezoeker en is de website pagina waar de bezoeker terecht komt relevant voor de bezoeker.

De kwaliteitsscore van het zoekwoord binnen Adwords speelt een belangrijke rol. Elk zoekwoord krijgt een waarde tussen 1 en 10 wat de kwaliteit van dat zoekwoord is volgens Google Adwords.

De kwaliteitsscore wordt bepaald door de klikfrequentie, relevantie van het zoekwoord ten aanzien van de advertentie, en kwaliteit van de landingspagina waar de bezoeker terecht komt na een klik.

Wat is Google Adwords ad rank?

De Ad rank (advertentie ranking) geeft de volgorde aan waarin de advertenties op de pagina geplaatst worden bij Google. Bij de hoogste Ad rank komt de advertentie helemaal bovenaan de pagina.

De kwaliteitsscore en het maximum bod worden vermenigvuldigd. Zo wordt de Ad rank bepaald voor jouw zoekwoord. Wanneer je een hoge kwaliteitsscore hebt, wordt dit getal hoger. Of wanneer je een hoger bod hebt aangegeven in Google Adwords. Bijvoorbeeld:

€ 0,50 en een kwaliteitsscore van 6, wordt dan een Ad rank van 3
€ 0,60 een kwaliteitsscore van 4, wordt dan een Ad rank van 2,4

De prijs die de je als adverteerder moet betalen =
Het bod x kwaliteitsscore van adverteerder onder jou / je eigen kwaliteitsscore

Dit is hetzelfde als :
De Ad rank van adverteerder onder jou / je eigen kwaliteitsscore

Invloed kwaliteitscore op de kosten

Stel jouw kwaliteitscore 6 is en de Ad rank van de adverteerder onder jou is 3.
Je betaalt dan 3/6 = € 0,50.
Wanneer je kwaliteitsscore hoger is, stel 9 dan betaal je 3/9 = € 0,33.
Zo zie je dat je minder betaalt bij een hogere kwaliteitsscore.

Één reactie

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>