Waarom heeft je website SEO nodig ?

Website content marketingSEO zorgt er voor dat je website beter gevonden wordt op internet. Het meeste webverkeer in Nederland komt van de grote zoekmachine Google. En een enkele keer ook van  Bing of Yahoo. Ook links en sociale media kunnen bezoeken naar  je website sturen. Maar zoekmachines zijn de belangrijkste manier van navigeren voor de meeste internetgebruikers. Dit geldt ongeacht of je site informatief is of diensten of producten aanbieden, of over een andere functie heeft.

Zoekmachines zorgen voor gericht verkeer – mensen zijn op zoek naar wat je te bieden hebt. En zoekmachines zorgen dat je gevonden kunt  worden. Als je website niet kan worden gevonden door zoekmachines, mis je veel bezoekers naar je website. Een website die hoger in de zoekresultaten te vinden is krijgt meer bezokers.

Hoe goed zijn zoekmachines?

Zoekmachines zijn slim, maar zeker niet perfect. De grote zoekmachines werken er aan het om steeds betere resultaten voor de gebruikers te geven. Er is echter een grens aan wat zoekmachines kunnen. Verkeerd toegepaste SEO kan er voor zorgen dat je website niet gevonden wordt, omdat deze ergens ver in de zoekresultaten terugvalt. De meeste bezoekers kijken niet verder dan 1 of 2 pagina´s met zoekresultaten.

Het belang van zoekverkeer

Zoekmachine verkeer kan het succes van veel bedrijven maken of breken. Zoekopdrachten, de woorden die gebruikers in het zoekvak, zijn erg belangrijk. Gerichte bezoekers naar een website kan biedt een bedrijf publiciteit en inkomsten.  En is een van de belangrijkste marketing kanalen. Investeren in SEO is zinvol. Hoe kunnen zoekmachines er achter komen waar je site over gaat zonder SEO ?

Het internet wordt steeds concurrerende, en de websites waarop SEO wordt toegepast zullen een beslist meer bezoekers en daardoor klanten krijgen.

Kan iedereen zelf SEO toepassen ?

SEO is ingewikkeld. Maar de meeste mensen kunnen gemakkelijk de basisbeginselen begrijpen. Zelfs alleen elementair toegepaste SEO kan een groot verschil maken in vindbaarheid.  Je kunt een expert inschakelen indien meer expertise gewenst is. Het is in ieder geval goed om het belang van SEO in te zien.

Gerichte SEO begint met een zoekwoorden onderzoek. Waarna je de website gaat optimaliseren voor zoekwoorden die kansrijk zijn om makkelijker hoog te scoren bij de Google zoekmachine.

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>