Welke vrienden nodig je uit om je Facebook pagina te liken?

facebook like button tekst invoegenWanneer je een Facebook Pagina hebt aangemaakt krijg je meteen een tool erbij om al je vrienden uit te nodigen. Hoe kun je daar het beste gebruik van maken?

Kan zo´n uitnodiging spam zijn vraag ik me af. Hoe denken anderen hierover?

Wanneer je al langer over een onderwerp publiceert, dan heb je vermoedelijk vrienden die je interesse delen. Wanneer je zoals ik, relatief kort aan het schrijven bent is dat allemaal niet zo duidelijk.

Zo ben ik vrij recent met deze website en de facebook pagina gekoppeld aan deze website begonnen.

Waar ik over nadenk is:

  • Ik heb (goede) vrienden die zelf helemaal niet bezig zijn met de diensten en artikelen waarover ik schrijf. Moet ik die nu wel of niet uitnodigingen?
  • Ik heb facebook vrienden die ik op facebook ontmoet heb, en vriendschap mee heb gekregen op facebook omdat ik hun informatie interessant vind. En alleen op facebook informatie mee uitwissel en alleen van facebook ken.
  • Ik heb vrienden die ik niet persoonlijk ken, maar vrienden zijn geworden doordat ze aanbevolen zijn door een vriend van mij. Omdat we interessant voor elkaar zijn, of misschien iets voor elkaar kunnen betekenen. Maar we hebben nog geen informatie met elkaar uitgewisseld.

Hoe ervaar ik het zelf?

Ik vind het zelf niet zo´n probleem wanneer iemand mij een voorstel stuurt voor een pagina die ik interessant zou kunnen vinden. Maar ik krijg ook niet zo vaak een dergelijke uitnodiging voor een pagina. Wanneer mijn email In-box of mijn facebook meldingenlijst er vol mee zou staan, zou het irritant worden.

Ik vind leuk met het optimaliseren van websites en promotie op internet bezig te zijn. Ik heb een hekel aan spam en opdringerigheid. Waar ligt de grens?

Ik ben wel benieuwd hoe anderen hier over denken.

- – - – - – -

(Extra info, er is verschil in het liken van een website zelf en het liken van een facebook pagina die gekoppeld is aan een website. De facebook pagina is op facebook zelf te vinden. Lees meer over dit verschil in dit artikel facebook like box op je website plaatsen )

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>