Wijzigingen Google Analytics gebruikers interface januari 2013

Google analytics wijziging interface Bij het inloggen in Google Analytics was duidelijk dat er een grotere update had plaats gevonden. Even op een rijtje zetten wat er allemaal veranderd is.

Wijziging oranje navigatiebalk

Het eerste wat opvalt is dat de oranje navigatiebalk bovenin is gewijzigd. Vergelijk de ouden en nieuwe.

Oude navigatiebalk:

google analytics oude navigatie balk

Nieuwe navigatiebalk:

google analytics nieuwe navigatie balk

De Home Tab is er niet meer. Onder de Home Tab in de oude balk kon je het menu vinden voor : Realtime, Dashboards, Snelkoppelingen, en Informatiegebeurteinissen) (In de Engelse versie : real time, dashboards, shortcuts, intelligence reports). Deze mogelijkheden zijn nu allemaal onder de tab Rapportage geplaatst. De menu´s voor de standaard rapportage´s die er al stonden zijn daardoor wat naar onderen geschoven.

Google Analytics nieuwe menu

De gele opties en blauwe optie stonden vroeger onder de Home tab.

Home icon. Er is een Home icon bij gekomen aan het begin van de oranje navigatiebalk, waarmee je de naar het overzicht van alle Google Analytics accounts gaat.

Navigatiebalk vast aan bovenkant. De Oranje navigatiebalk is nu vastgepint aan de bovenkant van het scherm. Dus ook wanneer je record 500 aan het bekijken bent kun je de navigatiebalk direct gebruiken.

Aangepaste rapporten. De eigen gemaakte rapporten zijn nu direct in de oranje navigatiebalk direct bereikbaar. Dit oogt als de handigste aanpassing. Veel bedrijven werken met erg veel eigen aangepaste rapporten. Die zijn nu makkelijk bereikbaar. Ook is direct zichtbaar hoe je nieuwe moet maken.

google analytics wijziging 2012 tab aangepast

Recent Profielen. De meest recent gebruikte profielen zijn nu direct zichtbaar te vinden in het Accounts dropdown menu.

menu Adverteren

Het standaard menu Adverteren, waaronder alle standaard Google Analytics raportages van Google Adwords geplaatst waren is nu te vinden onder Verkeersbronnen (Traffic sources). Dit is in het plaatje hieronder geel weergegeven.

Google Analytics nieuwe menu standaard rapportage

Dashboards

Verder is bij Dashboards de mogelijkheid tot geavanceerde segmenten toegevoegd. Een of meerdere geavanceerde segmenten kunnen op het hele dashboard toegepast worden. Daarnaast zijn er twee soorten widgets bij gekomen :  de GEO map widget en de Staaf widget of Bar widget.  Ook is het uiterlijk veranderd.

Google Analytics dashboard staafdiagram widget

Google Analytics dashboard

Conclusie

Deze layout lijkt logischer in elkaar te zitten. Alles is overzichtelijker en makkelijker te vinden. Voor mij had Adverteren nog wel als aparte optie in het linker vak mogen blijven staan.

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>