Windows Live Writer voor blogs als wordpress – gratis

Windows Live Writer maakt het schrijven en publiceren op blog gemakkelijk. Je kunt hiermee op je computer artikelen offline schrijven en daarna publiceren, eventueel op meerdere blogs. Dit programma kun je gratis downloaden en is beschikbaar voor verschillende Windows versies. Een Windows Live ID registreren is niet nodig. Je kunt het installeren door Microsoft Windows Essentials te installeren, wat nog meer programma´s bevat. Wil je alleen Live Writer installeren, haal dan bij de installatie de vinkjes voor de andere programma´s weg. Het programma neemt ongeveer 1 MB ruimte in beslag. Het kan gekoppeld worden aan blogs op verschillende blog-diensten als Blogger, TypePad, Windows Live Spaces en WordPress.com. Maar je kunt het ook koppelen aan je eigen zelfstandige WordPress website. Dit laatste beschrijf ik hieronder.

Wil je Windows Live Writer gebruiken voor een WordPress website dan moet in de website de instelling XML-RCP services zijn geactiveerd zijn. Deze optie is bij WordPress te vinden onder : instellingen, schrijven.

Wordpress-Op-Afstand-Publiceren

De installatie van Windows Live Writer

De installatie werkt net zo als het installeren van ander Windows programma´s. Tijdens de installatie wordt het actieve thema van je eigen WordPress website gedownload. Live Writer gebruikt dit voor weergaven van de opmaak van je geschreven artikelen.

Tijdens de installatie wordt gevraagd om je website te koppelen. Hiervoor moet de gebruikersnaam en het wachtwoord van de beheerder ingevoerd worden.

Weblogtype-selecteren-2

Kies bij het koppelen aan je website voor WordPress versie 2.2+. Verder wordt bij het koppelen aangegeven dat je deze cryptische regel moet invullen : http://<hostname>/<wp_path>/xmlrpc.php

Wanneer je website op het hoofddomein staat dan is de opbouw zo : http://mijndomein.nl/xmlrpc.php,  waarbij mijndomein.nl vervangen wordt door je eigen domeinnaam.

Wanneer je website in een subdirectory staat dan is de opbouw zo : http://mijndomein.nl/artikelen/xmlrpc.php, waarbij mijndomein.nl vervangen wordt door je eigen domeinnaam, en artikelen door de naam van de subdirectory.

Als het goed is werk nu alles.

Reacties op dit artikel zijn welkom.

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>