WordPress tijdzone (timezone) Nederland instellen–zet de tijd

tijdzone instellenDe aarde is ingedeeld  in tijdzones. Een tijdzone is een gebied op de wereld waarbij men werkt met een gelijke standaard tijd. Wanneer WordPress niet op de juiste tijdzone ingesteld staat voor jouw land, in mijn geval Nederland, dan wordt meestal de tijd, en soms de datum niet goed weergegeven. Hier had ik me nooit zo druk om gemaakt. Want ik gebruikte vaak niet de plaatsingsdatum bij berichten. Maar sommige plugins vereisen wel de juiste tijd. Vooral bij plannen van afspraken, evenementen en het vesturen van reminders.

UTC – Universal Time

Standaard staat de tijdzone op UTC + 0. UTC  = Universal Time. Dat is een standaardtijd, gebaseerd op een atoomklok en gecoördineerd met de rotatie van de aarde. In West-Europa (behalve de Britse eilanden en Portugal) geldt voor de wintertijd UTC+1 en voor de zomertijd UTC+2 Dat betekent 1 of 2 uur later dan de standaardtijd.

Tijdzone instellen in WordPress

De tijdzone is te wijzigen onder : Instellingen, Algemeen.  Je kunt dit eventueel op UTC +1 of UTC +2 zetten.

Maar handiger is om te kiezen voor Amsterdam (te vinden onder Europa). Je hoeft dan zelf geen wijzigingen voor zomer- en wintertijd door te voeren.

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>