WordPress Uploaden media foto´s plaatjes map foutmelding


Ineens kon ik bij een WordPress Website geen plaatjes meer uploaden.  De foutmelding betrof een map :
wp-content/uploads/2014/09

Raar, want dit had altijd goed gewerkt. De foutmelding was ongeveer zo:

Kan map /httpdocs/website.nl/wp-content/uploads/2014/09 niet aanmaken. Is de bovenliggende map beschrijfbaar door de server?

Goed op zoek bij Google naar de oplossing voor dit probleem. Bijna alle oplossingen die aangedragen worden gaan op bestands- en map rechten. De server moet voldoende rechten hebben om het plaatje weg te schrijven in de map wp-content/uploads/2014/09. In feite komt dat neer dat die rechten vanuit de map /uploads goed moeten staan. Maar dat bleek bij mij niet de oplossing. Dan maar eens alle mogelijkheden op een rijtje zetten en testen.

Nog voldoende opslagquota vrij?

Wanneer de schijf waar je website geen ruimte meer vrij heeft kan het zijn dat je niets meer kunt uploaden. Controleer dat bij de instellingen van je website bij de provider tools.

Heb je recent een plugin geïnstalleerd?

Wanneer het probleem ontstaan is nadat je een nieuwe plugin geïnstalleerd hebt, schakel die uit en kijk of het probleem er nog is.

Is een Beveiligings Plugin – Security Plugin de oorzaak?

Wanneer je in WordPress een beveiligings Plugin hebt zou het kunnen zijn dat deze alles te zwaar afschermd. Dus de rechten in /uploads veranderd heeft. Dat is te testen door de Plugin uit te schakelen. Test of je nu wel een plaatje kunt uploaden. Kan dat, dan moet je kijken welke instellingen in de beveiligings Plugin uitgeschakeld of lichter ingesteld moeten worden.

Staan de rechten op de map goed?

Meestal worden de rechten cmod 755 aangeraden. cmod 777 kan ook, maar daarmee staan alle rechten naar buiten in deze map ook open. Meestal kun je deze rechten bekijken en wijzigen met een tool van je provider. Maar met een FTP programma kan dit ook. Soms staat er ook  een 0 voor dus 0755.

Snapt de website waar de map staat?

Is het pad waar de map uploads staat gewijzigd? Het pad waar de map uploads staat zou niet zomaar veranderd kunnen zijn. Daar moet je echt een reden voor hebben om dat te veranderen. En dat moet een bewuste handeling zijn geweest. Dus in principe zou je dat moeten weten.

Nu kun je via FTP een pad opvragen. Dat deed ik. Alleen krijg je dan meestal niet het volledige pad. Want bij je provider staat een website ook ergens in een mappenstructuur. En dat gedeelte van de server zie je niet, als je geen eigenaar van de server bent.

Ik heb het deel van het pad dat voor mij zichtbaar was ingevoerd. En opgeslagen bij Instellingen, Media. Maar dat werkte niet.

De oplossing bij een gewijzigd Pad van map upload

Het invoeren van het relatieve pad  wp-content/uploads bleek bij mij wel te werken.  Dit werkt natuurlijk alleen wanneer aan dit deel van mapstructuur niets gewijzigd is.

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>